Penktadienį vyko 67 kvalifikacijos ir pusfinalių plaukimai.

Greičiausioje baidarių irklavimo rungtyje – 500 m keturviečių varžybose – į finalą pateko Lietuvos keturvietė Simonas Maldonis, Mindaugas Maldonis, Ignas Navakauskas ir Artūras Seja.

Kvalifikacijoje lietuviai distanciją įveikė per 1 min. 22,35 sek. ir savo plaukime užėmė trečią vietą bei pateko į pusfinalį. Pusfinalyje įgula pagerino rezultatą, distanciją įveikė per 1 min. 19,89 sek. ir taip pat užėmė trečią vietą. Būtent pirmosios trys keturvietės pateko į finalą.

Dviviečių kanojų 500 m finale irkluos Henrikas Žustautas ir Vadimas Korobovas. Kvalifikacijos plaukime lietuviai nuotolį įveikė per 1 min. 44,05 sek. ir finišavo šešti. Į finalą tiesioginį bilietą iškovojo tik plaukimo nugalėtojai.

Pusfinalyje H. Žustautas ir V. Korobovas gerokai pagerino rezultatą ir distanciją įveikę per 1 min. 39,37 sek. užėmė trečią vietą.

Tie patys irkluotojai vietas finale užsitikrino ir neolimpinėje 200 m vienviečių kanojų distancijoje. Kvalifikacijoje H. Žustautas nuotolį įveikė per 39,23 sek. bei savo atrankos plaukime užėmė antrą vietą. Antrame kvalifikacijos plaukime V. Korobovas finišavo per 40,72 sek. ir buvo trečias. Geriausiųjų trejetai iškart pateko į finalą.

Lietuviams nepavyko iškovoti vietos finale vienviečių baidarių 1000 m varžybose. Kvalifikacijos plaukimuose Andrejus Olijinkas (3 min. 30,81 sek.) ir Ričardas Nekriošius (3 min. 35,04 sek.) užėmė ketvirtas vietas ir pateko į pusfinalį. Pusfinalyje reikėjo patekti į trejetą, tačiau to nepavyko padaryti nė vienam lietuviui. R. Nekriošius distanciją įveikė per 3 min. 36,77 sek. ir finišavo ketvirtas. Jis plauks B finale ir kovos dėl 10-18 vietų. A. Olijnikas pusfinalyje finišavo per 3 min. 37,09 sek. ir užėmė septintą vietą bei plauks C finale.

Šeštadienį kovas kvalifikacijoje pradės dar viena Lietuvos baidarininkų įgula. R. Olijnikas ir M. Maldonis startuos dviviečių baidarių 500 m distancijoje. Šeštadienį vyks ir visų rungčių finalai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją