Pusfinalio serijoje iki dviejų pergalių „Granito“ rankininkai pranoko antrą pagal titulus septyniskart Lietuvos čempioną Klaipėdos „Dragūną“. Uostamiesčio komanda sėkmingiau pradėjo seriją ir laimėjo pirmąsias rungtynes laikinojoje sostinėje. Atsakomosiose rungtynėse Klaipėdoje „Granitas“ išplėšė pergalę po pratęsimo.

Lemiamos pusfinalio rungtynės vyko reguliariojo sezono nugalėtojo „Granito“ aikštėje. Šeimininkai nuo pat pradžios kontroliavo situaciją ir įpusėjus pirmam kėliniui pirmavo 5 įvarčiais. Antrame kėlinyje „Granito“ rankininkai ne tik išlaikė įgytą persvarą, bet ją dar padidino ir iškovojo įtikinamą pergalę rezultatu 29:21.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Manvydas Lazauskas, pelnęs 7 įvarčius. Po 5 įvarčius prie pergalės pridėjo Paulius Šarkauskas ir Deividas Jovaišas.

„Dragūno“ komandai 5 įvarčius pelnė ukrainietis Danylo Hlušakas, po 4 įvarčius įmetė ukrainietis Sejedas Naghavialhoseinis ir Laurynas Simonavičius.

„Pralaimėjimas pirmose rungtynėse mums buvo kaip šaltas dušas. Analizuodami vaizdo įrašą pamatėme, kad sužaidėme toli nuo savo galimybių. Po rungtynių Klaipėdoje, kai išlyginome serijos rezultatą, patikėjome, kad galime juos įveikti. Prieš lemiamas rungtynes nusiteikimas pergalei jautėsi tiek treniruotėje, tiek ir apšilimo metu. Išpildymas ir kai kurios žaidimo detalės nebuvo tobulos, bet viskas klostėsi tikrai neblogai. Visas rungtynes buvome priekyje, turėjome iniciatyvą ir nors buvo kalnelių, laikėmės žaidimo plano. Svarbiausia, kad veikė visos grandys“, – sakė paskutinį kartą Lietuvos čempionu 2009 metais tapusio „Granito“ treneris Vaidotas Grosas.

„Sveikiname varžovus, jie žaidė geriau ir nusipelnė pergalės. Mums rungtynės klostėsi blogai. Nors prieš susitikimą buvome tinkamai nusiteikę, bet atsitrenkėme į „Granito“ sieną, jų pečiai šįkart buvo platesni. Sunkiai pradėjome rungtynes ir po kiekvieno praleisto įvarčių varžovai vis didindavo savo ne tik žaidybinį, bet ir psichologinį pranašumą. Pralaimėjimą galima pateisinti patirties stoka, nes mums trukdė jaunatviškos klaidos. Šį sezoną mūsų komandoje įvyko kartų kaita ir esame naujai suformuota komanda. Todėl nėra kada liūdėti – patekome į ketvertuką tiek Baltijos lygoje, tiek Lietuvos lygoje ir dar turime šansą laimėti bronzos medalius“, – teigė praėjusį sezoną bronzą iškovojusio „Dragūno“ treneris Gintaras Cibulskis.

Dėl bronzos medalių „Dragūno“ rankininkai serijoje iki dviejų pergalių rungtyniaus su pusfinalyje „Šviesai“ pralaimėjusia praėjusių metų Lietuvos vicečempione Alytaus „Varsa“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją