Sausakimšoje „Tauro“ salėje vykusiose rungtynėse net 17 kartų rezultatas buvo lygus. Šeimininkės pirmame kėlinyje buvo įgijusios kelių įvarčių persvarą, tačiau žalgirietėms pavyko išlyginti rezultatą. Antrame kėlinyje jau viešnioms pavyko diktuoti savo sąlygas, tačiau rungtynių pabaigoje nervų karą laimėjo aistringai žiūrovų palaikoma „Eglės“ komanda. Pergalingą įvartį „Eglė“ įmetė iki susitikimo pabaigos likus 4 minutėms – vėliau nepavyko pasižymėti nė vienai komandai.

Nugalėtojas į priekį vedė 10 įvarčių pelniusi Aušra Šponė, 8 įvarčius įmetė Greta Sadauskaitė, 7 įvarčius prie pergalės pridėjo Inesa Verbovik. „Eglei“ pavyko pristabdyti „Žalgirio“ lyderę Audingą Kniubaitę, kuri pirmose rungtynėse pelnė net 13 įvarčių. Vilniuje A. Kniubaitė pasižymėjo 6 įvarčiais, tačiau antro kėlinio pradžioje gavo raudoną kortelę. Dėl pirmose rungtynėse gautos traumos „Žalgiriui“ negalėjo padėti viena lyderių Dovilė Ilčiukaitė.

„Pergalę lėmė komandiniai veiksmai tiek puolime, tiek ir gynyboje. Varžovių žaidimas paremtas individualiais veiksmais, o šįkart jie neturėjo Dovilės ir raudoną kortelę gavo Audinga. Tai palengvino mūsų užduotis. Geriau išnaudojome ilgesnį žaidėjų suolelį, be to, nedarėme tokių klaidų kaip pirmose finalo rungtynėse. Rezultatas galėjo būti dar palankesnis mums, bet nerealizavome net penkių 7 metrų baudinių. Labiausiai norisi padėkoti sirgaliams už įspūdingą palaikymą. Dar ilgai po rungtynių sulaukėme sveikinimų ir niekas nenorėjo skirstytis. Tokiais momentais supranti, dėl ko visa tai darai. Neįtikėtinas jausmas“, – pergale džiaugėsi „Eglės“ treneris Karolis Kaladinskas.

„Pritrūko koncentracijos tiek gynyboje, tiek puolime. Trūko tolimų metimų, greitų atakų, galbūt jautėsi ir šioks toks nuovargis po pirmų rungtynių. „Eglės“ gretose veržliau rungtyniavo atsitraukusios žaidėjos, varžovės daugiau atakavo iš toli, bet ryškiai nieko savo žaidime nepakeitė ir nieko nenustebino. Mes pačios per daug klydom gynyboje ir puolime. Trūko Dovilės, pati gavau raudoną kortelę antro kėlinio pradžioje. Bet nepaisant to, rungtynės vyko labai atkakliai ir pralaimėjome tik vienu įvarčiu“, – sakė geriausia 2021 m. Lietuvos rankininkė A. Kniubaitė.

Trečiosios finalo serijos rungtynės vyks gegužės 19 d. Kaune.

Lietuvos čempionato bronzos medalius iškovojo Kauno raj. „Cascada-HC Garliava“. Praėjusių metų Lietuvos čempionės namuose 35:33 įveikė Vilniaus „Tauro“ komandą ir laimėjo seriją 2:0.

Nugalėtojų gretose nesulaikoma buvo Karolina Sparnauskaitė, pelniusi net 14 įvarčių. Kamilė Bušaitė prie pergalės pridėjo 7 įvarčius. „Tauro“ ekipai Silvija Mackonytė surinko 11 įvarčių, 8 įvarčius įmetė Kamilė Stanelytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją