Žaidynių išvakarėse treneris Sigitas Liepinaitis nedrąsiai prognozavo, kad auklėtinis gali tapti prizininku. Ir Lietuvos jaunasis stipruolis nenuvylė.

Disko metimo rungties dalyviams teko kovoti pliaupiant lietui ir kaskart nugriaudint perkūnijai.

M. Pauriui tai buvo nė motais – penki pirmieji bandymai buvo įskaityti ir sėkmingi pagal rezultatus.

Sėkmingiausias iš Rokiškio kilusiam sportininkui buvo ketvirtasis šūvis – 50,43 m.

Visą laiką pirmavo varžybų favoritas Sajjadas Piraygharchamanas iš Irano. Kuo toliau, tuo jo persvara didėjo. Kai pasiuntė diską 53,95 m, tapo aišku, kad niekas jo nepavys.

„Kad varžybų metu nebūtų netikėtumų, stovyklų metu specialiai treniravausi lyjant lietui. Su treneriu ruošėmės visoms oro sąlygoms. Todėl man nėra svarbu, ar šalta, ar šilta. Esu pripratęs varžytis esant visokiam orui. Sektoriaus rate, iš kurio sviesdavome diską, dėl vandens nebuvo labai slidu, tačiau turėjo įtakos metimų technikai“, – varžybų niuansais pasidalijo M. Paurys.

Mūsų šalies kurtiesiems sportininkams vasaros žaidynės buvo itin sėkmingos – iškovota 10 medalių: 2 aukso, 3 sidabro, 5 bronzos. Tai kone dvigubai daugiau nei tikėtąsi.

Lietuvos kurčiųjų sporto komiteto prezidentas Edvinas Kriūnas prieš kelionę į Braziliją sakė, kad laukia šešių medalių.

Sekmadienio rytą lietuvių pagrindinė delegacijos dalis atsisveikins su žaidynėmis ir pirmadienį naktį grįš į Vilnių. Sostinės oro uoste planuojama būti 23.55 val. Parą anksčiau – sekmadienio naktį (23.55 val.) į Vilnių grįš mūsų orientavimosi sporto atstovai, iškovoję keturis medalius.