B grupėje žaidžianti Latvijos rinktinė pirmo kėlinio viduryje išsiveržė į priekį po Rudolfso Balcerso įvarčio, bet antrojo kėlinio viduryje Sakari Manninenas išlygino rezultatą.

Latviai atkakliai gynėsi ir atsilaikė beveik iki pat susitikimo pabaigos, tačiau 57 min. suomiai įgavo vieno žaidėjo pranašumą – ir tuoj pat juo pasinaudojo. Likus žaisti 2 min. 52 sek. Mikaelis Granlundas nuginklavo Latvijos rinktinės vartininką Elvį Merlikinsąir išvedė savo komandą į priekį.

Rungtynių pabaigoje latviai savo vartininką pakeitė šeštuoju aikštės žaidėju, tačiau įveikt suomių gynybinių užtvarų nesugebėjo.

Pirmose rungtynėse Latvijos rinktinė 1:4 neprilygo JAV ledo ritulininkams.

Gegužės 16 dieną latviai trečiose grupės rungtynėse susitiks su Norvegija, o Suomija tą pačią dieną kovos prieš Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) komandą.

Kitose B grupės komandų rungtynėse Čekija 5:1 (0:0, 2:0, 3:1) nugalėjo Didžiąją Britaniją, o B grupės susitikime Švedija 3:1 (2:1, 1:0, 0:0) įveikė Austriją.

A grupėje pirmą pergalę čempionate iškovojo Vokietijos rinktinė, kuri 2:1 (0:0, 2:1, 0:0) palaužė Slovakijos rinktinę ir atsitiesė po pralaimėjimo Kanadai.

Kitose A grupės rungtynėse Šveicarijos rinktinė 5:2 (3:0, 1:0, 1:2) įveikė Italijos ledo ritulininkus, o Danijos ledo ritulininkai net 9:1 (3:0, 4:0, 2:1) sutriuškino Kazachstano ekipą.

Į ketvirtfinalius pateks po keturias geriausias grupių komandas, o į žemesnį, pirmojo diviziono A grupę iškris paskutinės grupių komandos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją