Prieš kelias dienas buvo planuojama, kad dėl IBA vadovo pozicijos tarpusavyje rungsis U. Kremliovas ir olandas Borisas van der Vorstas. Tačiau likus dienai iki IBA narių suvažiavimo pradžios pastarojo kandidatūra buvo pripažinta negaliojančia.

Organizacijos išplatintame pranešime buvo teigiama, kad B. van der Vorstas pažeidė IBA taisykles suburdamas neoficialią koaliciją su kitais IBA nariais, pretendavusiais į skirtingas pozicijas, tad dalyvauti rinkimuose negali.

Reaguodamas į šį sprendimą B. van der Vorstas kreipėsi į Tarptautinį sporto arbitražo teismą (CAS) ir paprašė sustabdyti IBA prezidento rinkimus. Vis dėlto penktadienį CAS nusprendė nesiimti jokių priemonių ir nesikišti į IBA vadovo rinkimų eigą.

Tad šeštadienį IBA Kongresas prezidentą rinko iš vienintelio kandidato. Kadangi pagal IBA nuostatus, kai rinkimuose dalyvauja tik vienas kandidatas, jo išrinkimas patvirtinamas aklamacijos – arba susirinkusių reakcijos būdu, U. Kremliovas buvo išrinktas plojimais.

Tikėtina, kad šie rinkimai neprisidės prie geresnio mėgėjų bokso įvaizdžio. Tarptautinis olimpinis komitetas jau anksčiau paskelbė, kad 2028 m. Los Andželo olimpinių žaidynių programoje nebus, nėra aišku ir dėl boksininkų atrankos į 2024 m. Paryžiaus olimpines žaidynes.

Didžiausiomis mėgėjų bokso reikalus kuruojančios organizacijos problemomis pastaraisiais metais buvo skolos, administracinės bėdos ir skandalai dėl teisėjavimo. Tiesa, U. Kremliovas prieš rinkimus paskelbė, kad IBA skolų nebeturi, tačiau netrukus paaiškėjo, kad tai buvo padaryta pagrindinio IBA rėmėjo – Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ lėšomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją