Lietuvės mače dėl 3-iosios vietos 2:0 įveikė Čekijos atstoves Aną Pavlovovą ir Oldriską Židkovą. Auksą ir sidabrą laimėjo Ukrainos duetai.

B. Aleknavičiūtė ir I. Milkintaitė susikaupusios pradėjo mačą, greitai pabėgo į priekį, o setą laimėjo 21:9. Antrasis setas vyko kiek atkakliau. Lemiamas mūsų dvejeto šuolis buvo tuomet, kai varžovės sušvelnino skirtumą iki 9:12. B. Aleknavičiūtė ir I. Milkintaitė vėl surengė rezultatyvių atakų bangą ir nutolo 18:10. Tapo aišku, kad Pauliaus Matulio auklėtinės triumfuos. Tai ir nutiko – 21:11.

„B. Aleknavičiūtės ir I. Milkintaitės žaidimas gerėjo su kiekvieneriomis rungtynėmis. Panašu, kad pirmosiomis dienomis jas kaustė žaidynių pavadinimas. Vėliau pajautė žaidimą, – auklėtinių pasirodymą apibendrino P. Matulis. – Jei pirmajame etape su čekėmis mūsiškės vargo, laimėjo vos 2:1, tai rungtynėse dėl bronzos medalių jų pranašumas buvo akivaizdus. Kaip ir prognozavau prieš vykstant į Braziliją – abi Ukrainos komandos yra labai stiprios. Jos dar ilgai laimės visas kurčiųjų moterų paplūdimio tinklinio varžybas – žaidynes, pasaulio ir Europos čempionatus. Lietuvos moterys užėmė tą vietą, kurią planavome užimti.“

Gegužės 14-ąją, šeštadienį, stadione pasirodys mūsų šalies paskutinysis atletas – disko metikas Mažvydas Paurys. Sportininko treneris Sigitas Liepinaitis nedrąsiai prognozavo, kad auklėtinis gali tapti prizininku. M. Paurys rungtyniauti pradės, kai Lietuvoje bus 22 val.