Svorio kategorijoje iki 60 kg A. Starovoitova preliminarioje kovoje susitiko su Kiria Tapia Rodriguez iš Puerto Riko. Pirmame raunde aktyvesnė buvo varžovė ir keturi teisėjai iš penkių pergalę raunde skyrė puertorikietei 10:9.

Antrame raunde lietuvei pavyko perimti iniciatyvą ir jau trys teisėjai buvo A. Starovoitovos pusėje. Nugalėtoją lėmė trečiasis raundas. Pergalę taškais 5:0 (29:28, 29:28, 29:28, 29:28, 30:27) iškovojo A. Starovoitovos varžovė.

A. Starovoitovos kovos vaizdo įrašas nuo 2:26:20:

Ana Starovoitova (mėlyna apranga, IBA nuotr.)
Ana Starovoitova (mėlyna apranga, IBA nuotr.)

Pagal panašų scenarijų klostėsi ir svorio kategorijos iki 66 kg preliminari kova, kurioje A. Aučiūtė pirštines surėmė su aire Kaci Rock.

Pirmame raunde visi penki teisėjai pergalę 10:9 skyrė airei. Antrame raunde pranašesnė buvo lietuvė, jai pergalę skyrė trys teisėjai.

Trečiame raunde airė įtvirtino savo pranašumą ir A. Aučiūtė turėjo pripažinti varžovės pergalę taškais 1:4 (29:28, 28:29, 28:29, 27:30, 27:30).

A. Aučiūtės kovos vaizdo įrašas nuo 3:37:30:

Pralaimėjusios lietuvės pasitraukė iš kovos dėl medalių.

Gegužės 16 d. pasaulio suaugusiųjų čempionate debiutuos Europos jaunimo čempionė ir Europos jaunimo U22 čempionatų sidabro bei bronzos medalių laimėtoja Gabrielė Stonkutė.

Burtų dėka į svorio kategorijos iki 81 kg ketvirtfinalį patekusi G. Stonkutė susitiks su ukrainietės Olesios Krysiuk ir kazachės Gulsajos Yerzhan kovos nugalėtoja.

Pergalė ketvirtfinalyje garantuotų mažiausiai pasaulio čempionato bronzos medalį.

Jau 12 kartą surengtame pasaulio moterų bokso čempionate kovoja rekordinis skaičius boksininkių – net 310-imt iš 73-ų valstybių.

Čempionato nugalėtojoms ir prizininkėms bus išdalintas rekordinis prizinis fondas – 2,4 mln. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją