Šauniai kovojo, tačiau pralaimėjo paplūdimio tinklininkės Birutė Aleknavičiūtė ir Ingrida Milkintaitė.

Skirtingai susiklostė krepšinio rinktinių baigtys varžybose dėl 5-ųjų vietų: moterys laimėjo, vyrai – patyrė nesėkmę.

Nereikėjo į stadioną vykti disko metikui Mažvydui Pauriui. Kvalifikacinės varžybos buvo atšauktos, nes dalyvių nėra daugiau nei 12-a.

Iš viso Lietuvos sportininkai dalyvavo trijų sporto šakų – orientavimosi sporto, paplūdimio tinklinio ir krepšinio (vyrų ir moterų) varžybose.

Orientavimosi sportas

Orientacininkus išbandė sunkiausios varžybos žaidynėse. Pagal legendą vyrų tiesia linija laukė 13,3 km nuotolis ir 30 kontrolinių punktų (KP), moterų – 8,8 km ir 20 KP. Tai tik ledkalnio viršūnė.

Organizatoriai parinko tokias trasas, jog dalyviai ėmėsi už galvų. Vyrai, grįžę į finišą, savo laikrodžiuose parodė, kad jų trasa buvo itin kalnuota – aukščio amplitudė siekė net 600 m. Moterų distancija buvo kiek lengvesnė (aukščio amplitudė 450 m), tačiau gražiosios lyties atstovėms ir to buvo per akis.

Prognozes, kad vėl visas prizines vietas užims ukrainiečiai, pirmoji nusprendė paneigti Adrija Atgalainė. Ji moterų grupėje iškovojo vicečempionės vardą ir sidabro medalį.

„Prieš startą buvo nuojauta, kad Adrija gali gerai pasirodyti, todėl ryžausi spėti, jog ji bus antra. To ir palinkėjau Adrijai“, – starto akimirkas prisiminė treneris L. Drazdauskas.

Moterų grupėje puikiai bėgo ir kitos Lietuvos atstovės. Gedvilė Diržiūtė užėmė 6-ąją vietą, jaunoji Viltė Kanapinskaitė – 8-ąją.

„Pagal spindulį moterų laukė kone 9 kilometrų trasa, tačiau jos įveikė gerokai daugiau. Pavyzdžiui, Adrija nubėgo 11 km, Gedvilė – 11,5 km, Viltė – 12,5 km“, – kokie nubėgtų kilometrų skirtumai iliustravo L. Drazdauskas.

Adrija Atgalainė (kairėje, LKSK nuotr.)

Vyrų grupėje prizinę – trečiąją – vietą užėmė M. Volungevičius. Pasak L. Drazdausko, save nežmoniškoje trasoje pranoko Donatas Tumaitis, užėmęs aukštą aštuntą vietą.

Šia rungtimi Lietuvos orientacininkai baigė žaidynes. Jie Lietuvai iškovojo net keturis medalius – po 2 sidabro ir bronzos.

Šalies sportinės delegacijos lyderio vardą užsitikrino M. Volungevičius, laimėjęs tris medalius (vieną sidabro, du bronzos).

Mantas Volungevičius (dešinėje, LKSK nuotr.)

Paplūdimio tinklinis (moterys)

Birutė Aleknavičiūtė ir Ingrida Milkintaitė, po kelių poilsio dienų, ketvirtadienį žaidynėse žaidė pusfinalio mačą su Ukrainos I komandos atstovėmis – Julija Jaroševska ir Raisa Rylova.
Pirmą setą laimėjo ukrainietės 21:16.

Jau nuo pirmųjų žaidimo minučių matėsi, kad lietuvės yra ryžtingai nusiteikusios. Jos, pralaimėdamos antrajame sete 10:13, perėmė iniciatyvą ir šventė pergalę 21:18.

Kas pateks į finalą, turėjo atsakyti trečiasis kėlinys iki 15 taškų. Ukrainietės energingai pradėjo setą – 3:0, 9:5. Vėliau jų persvara nekėlė abejonių – 15:6.

Lietuvės kovos dėl bronzos medalių su čekėmis, kurias pirmajame etape nugalėjo 2:1. Tad yra vilčių, kad bus iškovoti dar vieni medaliai.

Krepšinis (moterys)

Lietuvos krepšininkės paskutiniąsias rungtynes Brazilijoje žaidė su Turkijos penketuku. Susitikimo baigtis lėmė, kuri iš šių rinktinių bus penkta, o kuri – šešta.

Andriaus Vaicekausko auklėtinės, baigiantis pirmajam kėliniui atsiplėšė – 27:17, o kovą laimėjo 85:69 (27:17, 22:17, 12:19, 24:16).

Mūsų rinktinei taškus pelnė: Jurgita Šegždaitė – 30, Ramunė Eskertaitė – 19, Jurgita Navickaitė – 15, Gabrielė Valaitytė – 8, Justina Burbaitė-Mačiulienė – 4, Sonata Bareikiene, Gražina Jočytė – po 3, Aušra Milašauskė – po 2, Jurgita Jankutė-Meškinė – 1.

Krepšinis (vyrai)

Lietuvos krepšininkai žaidynes baigė rungtynėmis su Argentinos komanda dėl 5-osios vietos. Ir šįkart lietuvius aplankė nesėkmė, argentiniečiai buvo pajėgesni – 87:77 (24:22, 21:8, 21:23, 21:24).

Lemiamas buvo antrasius kėlinys, kurį varžovai laimėjo 21:8. Įgytą persvarą Pietų Amerikos krepšininkai sumaniai išsaugojo.
Lietuvos komanda užėmė 6-ąją vietą ir atsisveikino su žaidynių čempionų vardu.

Mūsų komandai taškus pelnė: Deivis Gindrūnas – 21, Benas Šimanauskas – 17, Lukas Laurinaitis – 12, Ervinas Gudėnas, Giedrius Švedas – po 6, Laurynas Pumputis, Pijus Stonkus – po 5, Paulius Orda – 3, Vitalijus Zapolskas – 2.

Penktadienį dėmesio centre bus vienerios varžybos. Dėl bronzos medalių su čekėmis žais Lietuvos paplūdimio tinklininkės. Varžybų pradžia – 16 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją