Pirmosios rungtynėse Kaune buvo vertos finalo vardo. Namuose žaidusios žalgirietės susitikimo pradžioje gavo šaltą dušą 0:3. Nors „Žalgiriui“ buvo pavykę išlyginti rezultatą, „Eglė“ iniciatyvą išlaikė iki pertraukos ir po pirmo kėlinio pirmavo dviem įvarčiais 15:13.

Šeimininkėms iniciatyvą perimti pavyko tik antrame kėlinyje. „Žalgiris“ laimėjo rezultatu 27:23.

Nugalėtojų gretose nesulaikoma buvo beveik pusę komandos įvarčių surinkusi Audinga Kniubaitė. Geriausia 2021 m. Lietuvos rankininkė pelnė net 13 įvarčių.

Daiva Aleksandravičiūtė įmetė 5 įvarčius. Viena „Žalgirio“ lyderių Dovilė Ilčiukaitė spėjo surinkti 4 įvarčius, tačiau antro kėlinio pradžioje gavo traumą ir iš rungtynių buvo negabenta tiesiai į ligoninę.

„Eglės“ komandai 8 įvarčius pelnė Inesa Verbovik, 7 įvarčius įmetė Aušra Šponė.

„Pergalę lėmė antrasis kėlinys, kai varžovėms leidome įmesti tik 8 įvarčius. Po pertraukos mūsų gynyba pradėjo geriau bendradarbiauti ir uždengė liniją, taip pat neleido mesti iš toli, ką varžovės sėkmingai darė pirmame kėlinyje. Net sunku suvokti, kad varžovės taip sustojo po pertraukos. Aišku, tikėjomės lengvesnės pergalės, bet „Eglė“ žaidė daug geriau negu reguliariajame sezone ar taurės turnyro finale. Varžovės ženkliai pagerino žaidimą ir finalo serijoje laukia atkakli kova. Bet mes tikime savo jėgomis ir tikim, kad galim tris kartus iš eilės įveikti varžoves“, – tvirtino „Žalgirio“ treneris Antanas Skarbalius.

„Pritrūko šalto proto. Antrame kėlinyje, kai persvara pradėjo svirti į varžovių pusę, pradėjome žaisti per daug impulsyviai, per daug individualiai ir pametėm žaidimo planą. Vaikiškos klaidos ir prasta progų realizacija nulėmė prastą rungtynių pabaigą. Bet pamatėm, kad galim kaip lygiavertės varžovės kovoti su favoritu „Žalgiriu“ ir dar turime rezervo. Reikia geriau realizuoti susikurtas progas, pridėti kantrybės, nes pernelyg didelis impulsyvumas kartais pakiša koją. Reiks ieškoti priešnuodžių prieš jų lyderę. Audinga visą sezoną žaidžia individualiais gebėjimais ir fizine jėga paremtą žaidimą. Ieškosim kas ją gali sustabdyti ir tikimės, kad tikrai serija užsitęs ilgiau negu varžovių treneris prognozuoja“, – teigė „Eglės“ treneris Karolis Kaladinskas.

Antrosios finalo serijos rungtynės vyks sekmadienį Vilniuje. Trečiosios rungtynės vyks gegužės 19 d. Kaune.

Prasidėjo ir kova dėl Lietuvos čempionato bronzos medalių. Pirmose rungtynėse Kauno raj. „Cascada-HC Garliava“ svečiuose 31:18 sutriuškino Vilniaus „Tauro“ komandą.

Po pirmo kėlinio rezultatas buvo lygus 15:15, tačiau po pertraukos „Garliava“ šeimininkėms leido įmesti vos 3 įvarčius ir iškovojo įtikinamą pergalę.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė 10 įvarčių pelniusi Karolina Sparnauskaitė. „Tauro“ ekipai 10 įvarčių surinko Silvija Mackonytė.

Atsakomosios rungtynės vyks sekmadienį Garliavoje. Dėl bronzos medalių kovojama iki dviejų pergalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją