Rusijos žiniasklaida praneša, kad gerai žinomas 25-erių kapralas žuvo kovo 14 d. „dalyvaudamas specialiojoje operacijoje Ukrainoje“.

Kelios užsienio žiniasklaidos priemonės paskelbė, jog šaulys sudegė gyvas, kuomet jo tankas buvo susprogdintas, tačiau nenurodė tokios informacijos šaltinio.

Iš Ulan Udės kilęs B. Basanovas nuo 2016 metų tarnavo Rusijos armijos 37-os motorizuotos brigados tankų batalione.

Buriatas išgarsėjo karinėse žaidynėse, kurios nuo 2013-ųjų kiekvienų metų rugpjūtį rengiamos netoli Maskvos esančiame poligone Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu iniciatyva.

Bato Basanovas (dešinėje)

Tankų biatlone konkuruojančios įgulos turi kuo greičiau ir tiksliau įveikti keletą 3-10 km ilgio trasos ratų, pakeliui susidorodamos su įvairiomis kliūtimis.

Po kiekvieno rato tankai užsuka į „šaudyklą“, kurioje šaudoma tiek iš pagrindinio pabūklo, tiek kitais tanko ginklais. Nepataikius į taikinį tenka sukti baudos ratus.

Pasaulio čempionate iki šiol dalyvaudavo nuo 12 iki 23 Rusijai draugiškų valstybių atstovai, įskaitant ir nepripažintas Abchazijos ar Pietų Osetijos respublikas. Čempionėmis per šį laiką tapo tik Rusijos įgulos.

Kiek kitokios koncepcijos tankų lenktynes yra rengusi ir Vokietija. Pažymėtina, jog jose yra dalyvavę ir Ukrainos kariškiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)