Lietuvis realizavo visus septynis 7 metrų baudinius. Tačiau naudingas A. Malašinsko žaidimas nepadėjo „Ademar“ ekipai iškovoti pergalės.

„Ademar“ svečiuose pralaimėjo minimaliu skirtumu 27:28. „Ademar“ gretose rungtyniaujantys broliai Gabrielius ir Deividas Virbauskai įvarčiais nepasižymėjo.

Jau trečių iš eilės rungtynių negalintis laimėti „Ademar“ nukrito į 8 vietą ir sumažino galimybes pakovoti dėl kelialapio į EHF Europos lygą.

Aidenas Malašinskas („Ademar“ klubo nuotr.)

Prancūzijos čempionate ketvirtą pergalę iš eilės iškovojo ir kelialapį į Europos lygą garantuojančią 5 vietą išlaikė „Chambery Savoie“ komanda su Gerdu Babarsku. „Chambery Savoie“ išvykoje užtikrintai 34:27 nugalėjo „Cesson Rennes-Metropole“ septynetą. G. Babarskas prie pergalės pridėjo 1 įvartį.

Net trylikos nelaimėtų rungtynių seriją pagaliau nutraukė dėl išlikimo Prancūzijos lygoje kovojanti „Istres“ komanda su Luku Simėnu. „Istres“ savo aikštelėje 27:20 nugalėjo ir turnyrinėje lentelėje aplenkė „Saran“ ekipą. L. Simėnas įvarčiais nepasižymėjo. „Istres“ pakilo į saugią 14 poziciją ir iškritimo zonoje atsidūrusią „Saran“ ekipą aplenkė tašku.

Vokietijos čempionate jau keturioliktą pralaimėjimą iš eilės patyrė Benas Petreikis ir „Bundesliga“ autsaideriai „N-Lubbecke“ rankininkai. „N-Lubbecke“ išvykoje 24:32 pralaimėjo „Hamburg“ ekipai. B. Petreikis įvarčių nepelnė, bet atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Paskutinę 18 vietą užimančią „N-Lubbecke“ nuo saugios pozicijos skiria 5 taškai. Kitame ture „N-Lubbecke“ svečiuose susitiks su „Bundesliga“ lyderiais „Magdeburg“ rankininkais.

Vengrijos čempionate rezultatyvus Rolando Bernatonio žaidimas neišgelbėjo „Eger“ komandos nuo pralaimėjimo. „Eger“ svečiuose 32:36 nusileido „Gyongyos“ ekipai. R. Bernatonis pelnė 6 įvarčius ir savo komandoje buvo tarp rezultatyviausių. „Eger“ rankininkai Vengrijos lygoje užima priešpaskutinę 13 vietą.

Į Islandijos čempionato finalą nepavyko patekti du lietuvius Vilių Rašimą ir Karolį Stropų savo gretose turinčiai „Selfoss“ komandai. 5 vietą reguliariajame sezone užėmęs „Selfoss“ pusfinalio serijoje visus tris kartus pralaimėjo reguliariojo sezono nugalėtojui Reikjaviko „Valur“ klubui. Paskutinėse serijos rungtynėse „Valur“ laimėjo namuose 36:27. „Selfoss“ vartininkas V. Rašimas atrėmė 3 varžovų metimus, K. Stropus įvarčių nepelnė.

Antrojoje Vokietijos Bundeslygoje pergales šventė visi trys lietuvių savo gretose turintys klubai. Į 7 vietą pakilęs „Elbflorenz“ su Mindaugu Dumčiumi namuose 32:30 įveikė „Rimpar“ ekipą. M. Dumčius nugalėtojams pelnė 6 įvarčius, tarp jų ir rungtynių pabaigoje pergalę įtvirtinusį įvartį.

Į 12 vietą pakilo „Coburg“ komanda su Luku Juškėnu. „Coburg“ savo aikštelėje 36:27 nugalėjo „Ferndorf“ septynetą. L. Juškėnas prie pergalės pridėjo 1 įvartį. Dėl išlikimo kovojanti „Grosswallstadt“ komanda su Povilu Babarsku išvykoje 27:19 įveikė absoliutų autsaiderį „Aue“ klubą ir pakilo į saugią 17 poziciją. P. Babarskas įvarčių nepelnė.

Austrijos taurės turnyro finaliniame ketverte nepasisekė du lietuvius turinčiai Hardo „Alpla“ komandai. Pusfinalyje „Alpla“ 29:33 pralaimėjo taurę laimėjusiems „Bregenz“ rankininkams. „Alpla“ komandai Karolis Antanavičius pelnė 1 įvartį, Daugirdas Dilys nepasižymėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją