„Negaliu ignoruoti visų aplinkybių, šeimos ir darbo. Norėjau būti 100 proc., tikras, kad nedarau skuboto sprendimo. Turėjau būti tikras, kad viskas pasverta“, – kalbėjo šiuo metu Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos generalinio sekretoriaus pareigas einantis J. Kinderis.

Kalbėdamas apie motyvus ir priežastis, kodėl baigia karjerą, jis tvirtino, kad dviejų darbų gerai negalėtų daryti: „Reikia būti labai talentingu, turėti didelę ir gerą komandą. Šiuo metu to nėra, turiu rinktis ir skirti energiją vienai sričiai. Nebūtų sąžininga, jei mėginčiau sportuoti ir dirbti bei atsakyti už krūvą darbų.“

Penkiakovininkas teigė, kad vis dar turi sportinio pykčio po apmaudžiai pasibaigusių Tokijo olimpinių žaidynių. „Sportas niekur nedings iš mano širdies, bet jau nebus toks intensyvus, koks buvo iki šiol. Druskininkuose stovykloje pamėginau sportuoti su visais, bet pajutau, kad negaliu persiplėšti, reikia būti ant vienos kėdės. Tarpinio varianto nematau“, – tikino olimpietis.

Tikėtis, kad Paryžiaus žaidynės bus sėkmingiausios, neturiu tokių lūkesčių. Jaunimas yra pakankamai stiprus ir konkuruoti su jais labai sudėtinga. Važiuoti ir būti turistu – ne tas amžius.
Justinas Kinderis

Paklaustas, kokių sportinių iššūkių baigęs karjerą imsis galbūt savo malonumui, J. Kinderis šyptelėjo.

„Bėgimas visuomet buvo mano aistra, jis lydės mane ir toliau. Ar bus kokių naujų iššūkių? Esu mėgėjas padaryti namų darbus ir žiūrėti, ką gyvenimas pasiūlo. Dažniausiai man tai būna padėta ant lėkštutės. Kažkas laukia įdomaus, pagalvoju, o tuomet gyvenimas man tai pasiūlo“, – sakė penkiakovininkas.

„Medaliai visuomet yra tai, ką prisimenu ir aptariu su žmonėmis. Trejos olimpinės žaidynės turi savo atspalvių ir istoriją, kaip patekau, kaip sekėsi, kiek man buvo tuo metu metų. Visos buvo unikalios ir nepakartojamos. Medaliai irgi turi teigiamas ir neigiamas puses. Žinau tą medalio naštą ir atsakomybę“, – kalbėjo jis.

Kaip J. Kinderis sureagavo į žinią, kad šiuolaikinėje penkiakovėje nebeliks jojimo rungties su žirgais ir ji bus keičiama į kitą?

„Tuo metu dar virė pyktis, nes tiek Rio de Žaneire, tiek Tokijuje man olimpinės žaidynės nesusiklostė dėl jojimo rungties. Iš sportinės, generalinio sekretoriaus ir visos federacijos pusės, manau, yra nemažai pliusų. Bus paprastesnė sporto šakos plėtra tiek kitur, tiek Lietuvoje. Bus paprastesnis ir varžybų organizavimas. Norėjome turėti aukšto lygio varžybas ir Lietuvoje, bet dėl žirgų ir aukštų kaštų to negalėjome leisti. Dabar, pasikeitus rungčiai, bus paprasčiau, galėsime organizuoti net pasaulio čempionatą. Kiekviename pasikeitime yra teigiama pusė“, – kalbėjo J. Kinderis.

Jis pastebėjo, kad galbūt galėjo dar „patempti“ iki Paryžiaus olimpinių žaidynių ir „uždaryti“ penkiakovę su jojimu, bet tie keli metai pakankamai svarbūs: „Manau būtų lūžis, jei nebūčiau federacijoje 100 proc. ir žiūrėčiau tik savęs. Tai būtų savanaudiškas poelgis. Tikėtis, kad Paryžiaus žaidynės bus sėkmingiausios, neturiu tokių lūkesčių. Jaunimas yra pakankamai stiprus ir konkuruoti su jais labai sudėtinga. Važiuoti ir būti turistu – ne tas amžius. Eikvoti laiką tokiems dalykams neverta.“

Pasak J. Kinderio, yra penki jauni vaikinai, stipriai konkuruojantys keturkovėje ir galintys ateityje tapti šiuolaikinės penkiakovės žvaigždėmis.

„Gal tai daug kainuos. Reikės paaukoti atostogas, laiką su šeima, vasaras, bet yra ir gražioji pusė – tikslų pasiekimas, savęs realizavimas. Sportinis charakteris niekur nedingsta ir užsispyrimas lieka iki gyvenimo pabaigos. Ką padarai sporte, gyvenime niekur nepradingsta ir grįžta su kaupu“, – pastebėjo karjerą baigianti Lietuvos sporto žvaigždė.

Praėjusių metų rudenį J. Kinderis tapo Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos generaliniu sekretoriumi ir jau tuomet užsiminė apie galimą karjeros pabaigą.

J. Kinderis dalyvavo trejose olimpinėse žaidynėse. 2012 metais Londone jis užėmė 8-ą vietą, o 2016 metais Rio de Žaneire dėl nesėkmės jojimo rungtyje, turėjo tenkintis 34-ąja, o Tokijuje lietuvio viltis į medalius sudaužė vėl jojimo rungtis, po kurios jis liko 18-as.

Per savo karjerą J. Kinderis laimėjo po tris pasaulio ir Europos čempionatų aukso medalius. Vieno geriausių Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės atstovų sąskaitoje taip pat yra pasaulio čempionato sidabras ir trys bronzos apdovanojimai bei Europos čempionate iškovoti 4 sidabro ir trys bronzos medaliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją