Nuo 2001 metų jau dvyliktą kartą organizuojamas pasaulio moterų čempionatas tapo rekordiniu. Jame kovoja 310 boksininkių iš 73 valstybių.

Didžiausias delegacijas (po 12 boksininkių) į Stambulą atsivežė Ukraina, Indija, Kazachstanas ir šeimininkė Turkija. Čempionate nebus nuo visų tarptautinių varžybų nušalintų Rusijos ir Baltarusijos atstovių.

Vido Bružo ir Vinco Murausko treniruojamai Lietuvos rinktinei pasaulio čempionate atstovaus trys boksininkės. Po sekmadienį vykusios burtų traukimo ceremonijos lietuvės sužinojo savo varžoves.

Svorio kategorijoje iki 60 kg (31 dalyvė) Ana Starovoitova pirmoje preliminarioje kovoje gegužės 12 d. susitiks su Kiria Tapia Rodriguez iš Puerto Riko.

Trijuose pasaulio čempionatuose jau dalyvavusi 32-ejų puertorikietė yra 2011 m. Panamerikos žaidynių čempionė ir daugkartinė prizininkė.

29-erių A. Starovoitovai tai bus trečias pasaulio čempionatas. Ji dalyvavo 2014 ir 2019 m. pirmenybėse. Šios poros nugalėtoja aštuntfinalyje susitiks su italės Alessios Mesiano ir turkės Esros Yildiz dvikovos nugalėtoja.

Svorio kategorijoje iki 66 kg (28 dalyvės) Austėja Aučiūtė taip pat gegužės 12 d. preliminarioje kovoje pirštines surems su aire Kaci Rock.

19-metė airė šiais metais tapo Europos jaunimo U22 čempionato prizininke. 26-erių A. Aučiūtei tai bus antrasis pasaulio čempionatas, ji kovojo ir 2016 m. pirmenybėse.

Pergalės atveju, aštuntfinalyje A. Aučiūtė susitiktų su ukrainiete Ana Lysenko.

Pasaulio suaugusiųjų čempionato debiutantė 21-erių Gabrielė Stonkutė pateko tiesiai į svorio kategorijos iki 81 kg (11 dalyvių) ketvirtfinalį.

Europos jaunimo čempionė bei Europos jaunimo U22 čempionatuose sidabro ir bronzos medalius iškovojusi G. Stonkutė gegužės 16 d. susitiks su ukrainietės Olesios Krysiuk ir kazachės Gulsajos Jeržan kovos nugalėtoja. Pergalė ketvirtfinalyje garantuos mažiausiai pasaulio čempionato bronzos medalį.

Nuo 2010 m. pasaulio čempionatuose dalyvaujančioms Lietuvos boksininkėms kol kas nėra pavykę iškovoti medalių. Praėjusiame 2019 m. Ulan Udėje (Rusija) vykusiame pasaulio čempionate per žingsnį nuo medalio liko Iveta Lešinskytė. Penktą vietą užėmusi lietuvė ketvirtfinalyje pralaimėjo pasaulio čempione tapusiai Lauren Price iš Velso. 2014 m. ketvirtfinalyje suklupo ir Vaida Valskytė.

Šių metų pasaulio čempionato nugalėtojoms ir prizininkėms bus išdalintas rekordinis piniginis prizas – 2,4 mln. JAV dolerių. Piniginės premijos bus tokio pat dydžio kaip ir pernai vykusiame pasaulio vyrų bokso čempionate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją