Pučiant permainingam vėjui Vaclovo Kidyko auklėtinis įrankį sėkmingiausiu pirmu bandymu numetė 67,45 m bei pasiekė geriausią savo sezono rezultatą. Toliau už pasaulio čempionato normatyvą (66 m), kurį diskininkas pasiekė dar pernai, skriejo net keturi jo metimai.

„Rezultatas kaip rezultatas, žinoma, norisi visą laiką geriau. Šiandien sąlygos buvo įdomios, sudėtingos. Mane labai tenkina visa serija – stabiliai, visi metimai sektoriuje. Varžybos buvo tokia treniruotė, kurioje norėjosi mesti pakankamai toli kiekvieną metimą. Norisi tų geresnių sąlygų, jei šiandien tas pats vėjas būtų iš kitos pusės, būtų galima numesti 70 metrų ir toliau“, – komentavo A.Gudžius.

Pasak lengvaatlečio, geriausias jo metimas užfiksuotas tada, kada vėjo įtaka buvo minimali.

„Pirmame bandyme nebuvo vėjo, padariau lengvą metimą ir diskas nulėkė pakankamai toli. Po to pradėjo pūsti ne iš tos pusės, iš kurios reikia. Jaunesniems vaikinams matėsi tos patirties truputį trūksta. Kontrolė kitokia ir po minus 10 metrų nuo rezultatų. Bet gerai, reikia ir tokių varžybų“, – sakė A.Gudžius.

Antrą vietą užėmė asmeninį rekordą pagerinęs Armandas Miliauskas (59,35 m), trečią – Domantas Poška (55,02 m).

A.Gudžius jau netrukus pradės tarptautinių varžybų maratoną: pirmasis Deimantinės lygos etapas, kuriame dalyvaus disko metikai, vyks jau gegužės 21-ąją Birmingame (Didžioji Britanija).

„Tegu niekas neįsižeidžia, bet varžybų Lietuvoje neskaitau – tai yra treniruotės. Nėra su kuo varžytis, varžausi pats su savimi. Iki pasaulio čempionato turėsiu penkias rimtas komercines varžybas užsienyje, kur dalyvaus pasaulio stipriausi ir šeštos varžybos Lietuvos čempionatas. Bus grįžęs Mykolas, bus įdomu pasivaržyti. Birmingamas, po to važiuosiu į Rabatą, Romą, Stokholmą, Turku. Tų varžybų bus, jų nebus daug, bet jos bus kokybiškos ir padės pasiruošti psichologiškai“, – teigė A.Gudžius.

Čempione tarp moterų tapo uteniškė Ieva Zarankaitė, diską numetusi 58,58 m. Sportininkė varžybas pradėjo keturiais nesėkmingais bandymais ir dėl to pasirodymu neliko patenkinta.

„Man atrodo, kad truputį „pjoviau grybą“ psichologiškai. Jaučiuosi visai neblogai, bet ieškom technikos, vieną dalyką keičiame ir pasikeičia kitas. Tada dar kažką atrandame ir vėl kas nors keičiasi. Dar ieškome tos galutinės technikos. Paskutiniai metimai jau buvo panašesni į tuos, kuriuos norime pasiekti. Rezultatas kaip ir neblogas paskutiniais bandymais gavosi, bet norisi virš 60 metrų. Pagrinde varžybos birželio mėnesį, joms ir ruošiamės“, – komentavo I.Zarankaitė.

Kovo pradžioje Europos metimų taurės varžybose sportininkė iškovojo aukštą ketvirtą vietą, diską numetusi 59,92 m. Lengvaatletė viliasi šį sezoną dalyvauti tiek pasaulio, tiek Europos čempionatuose.

„Yra numatyti abu čempionatai, bet labiau numatytas rezultatas. Taikomės į gerą rezultatą, nes jei bus geras rezultatas, tai bus ir visi čempionatai, ir finalai, ir prizinės vietos. Ieškome technikos, o rezultatas ateis, kai ją rasime“, – dėstė I.Zarankaitė.

Sidabro medalį čempionate iškovojo asmeninį rekordą pagerinusi Sonata Rudytė (47,92 m), bronzą – čempionės sesuo Eglė Zarankaitė (46,60 m).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją