Sužaidus 10 min. lietuvius į priekį išvedė Arnoldas Bosas, pasinaudojęs kiekybine persvara. Rezultatyvius perdavimus atliko Jaunius Jasinevičius ir Ugnius Čižas.

Korėjiečiai santykį išlygino taip pat ant ledo turėdami žaidėju daugiau – gražią kombinaciją užbaigė Jeonas Jungwoo. Bet 17-ą min. Lietuvos rinktinė smogė dar kartą, kuomet baudinį realizavo E. Krakauskas.

Antrame kėlinyje Pietų Korėjos ledo ritulininkai nuolat tikrino vartininko Manto Armalio budrumą, kol 29-ą min. Lee Chong-minas galiausiai pasižymėjo net dviem lietuviams sėdint ant nubaustųjų suolelio. Vis dėlto pačioje kėlinio pabaigoje E. Krakauskas po Eimanto Noreikos ir Martyno Griniaus perdavimų trečią kartą išvedė saviškius į pirmaujančių poziciją.

Paskutiniajame rungtynių trečdalyje Azijos atstovai jau atrodė išsikvėpę, o Lietuvos ekipos pergalę įtvirtino E. Noreika (perdavimai: M. Grinius ir E. Krakauskas) bei ritulį per visą aikštę į tučius vartus pasiuntęs U. Čižas (Nerijus Ališauskas).

Tiesa, rezultatą sušvelninti dar spėjo Lee Jong-minas.

Lietuvos rinktinė per visas rungtynes atliko 25 metimus į vartus, korėjiečiai atsakė 17 bandymų.

Tarpusavyje komandos pastarąjį kartą buvo susitikusios 2019 metais, tuomet lietuviai šventė pergalę 2:1.

Šeštadienį kanadiečio Rono Pasco auklėtiniai turnyrą užbaigs akistata su autsaidere Rumunija, kuri vienintelė Liublianoje dar nėra iškovojusi taškų.

Primename, kad prieš tai Lietuvos rinktinė nusileido šeimininkams slovėnams (2:4) ir vengrams (1:2).

Po pandemijos grįžti ant ledo lietuviai turėjo žemesniame IB divizione, bet buvo „paaukštinti“ dėl karo Ukrainoje iš tarptautinės arenos pašalinus Rusijos bei Baltarusijos ledo ritulininkus.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją