Tai išskirtinis reiškinys, kadangi visos 190 šalių dalyvių startuoja tuo pačiu metu, tad dalis pasaulio bėga ryte, dalis naktį, o dalis dieną – kaip kad Lietuva, kur startas numatytas 14 valandą.

Yra du būdai sudalyvauti šiame bėgime ir abu jie prasideda nuo „Wings For Life World Run“ programėlės įsirašymo bei registracijos – visi 100 proc. dalyvio mokesčio keliauja stuburo traumų gydymo tyrimams.

O tada belieka pasirinkti, ar bėgti savo pasirinktu maršrutu, ar prisijungti prie vieno iš grupinių bėgimų Vilniuje (sraigtasparnio aikštelė prie Baltojo tilto), Kaune (prie Soboro) ir Klaipėdoje (Atgimimo aikštė).

Praėjus pusvalandžiui po starto, programėlėje startuoja virtuali „gaudytojų mašina“, kuri vejasi bėgikus (skaičiuojama pagal nubėgtą atstumą), kol nebelieka ką vytis.

Šio bėgimo rezultatai skaičiuojami pagal nubėgtą atstumą, savaime suprantama – kuo daugiau, tuo geriau.

O nubėgta tikrai daug – nuo pirmojo „Wings For Life World Run“ 2014 metais visi dalyviai kartu įveikė 9 034 954,39 kilometrus, o pakeliui stuburo traumų gydymo tyrimams surinko net 33,33 milijonus eurų, kurie buvo padalinti 239 moksliniams projektams, iš kurių 59 vis dar tęsiami.

Bėgimas / FOTO: RED BULL content pool
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją