Varžovų pasiekimai pasaulio čempionatuose

Paskutinis pasirodymas: 3 vieta IA divizione;
Geriausias pasirodymas (nuo 2000 metų): 16 vieta elitiniame pasaulio čempionate;

Pietų Korėjos rinktinė geriausius savo laikus išgyveno visai neseniai: 2017 metais jie nustebino ledo ritulio pasaulį, kai užėmę antrą vietą pasaulio čempionato IA divizione jie prasibrovė į elitinį divizioną. Tiesa, ten jų pasirodymas neužtruko: užėmusi paskutinę vietą korėjiečių komanda po metų turėjo sugrįžti į žemesnio rango turnyrą.

Praėjusiame pasaulio čempionate Kazachstane šios šalies atstovai dar kartą buvo arti elitinio diviziono: nuo žaidimo tarp stipriausių pasaulio čempionato rinktinių juos skyrė taškas, bet galiausiai Azijos atstovai tenkinosi IA diviziono bronza.

Tarpusavio rungtynių istorija

6 rungtynės – 3 Lietuvos pergalės, 2 Pietų Korėjos pergalės, 1 lygiosios. įvarčių santykis 19:18;

Paskutinės rungtynės:

2019 m. pasaulio čempionatas – 2:1
2015 m. pasaulio čempionatas – 0:5
2012 m. pasaulio čempionatas – 0:3

Atsižvelgus į tarpusavio rezultatus Pietų Korėjos rinktinę galima laikyti lietuviams palankia komanda. Lietuvos rinktinė prieš Korėją yra iškovojusi daugiau pergalių bei turi geresnį įmuštų ir praleistų įvarčių santykį. Visgi, tenka pastebėti, jog pastarąjį dešimtmetį jėgų santykis kreipėsi link Azijos atstovų: jei per pirmuosius tris susitikimus lietuviai dukart laimėjo, o kartą rungtynės baigėsi lygiosiomis, tai per paskutinius tris mūšius dukart pergale jau džiaugėsi korėjiečiai.

Paskutines tarpusavio rungtynes puikiai prisiminti turėtų tiek ir lietuviai, tiek ir korėjiečiai. Kazachstane lietuviams iškovota pergalė 2:1 buvo vienintelė pasaulio čempionate, o Korėjos komandai ši nesėkmė buvo itin skausminga. Itin sėkmingai prieš kitas komandas kovojusiems korėjiečiams kelią į elitinį divizioną užkirto būtent lietuviai: bent taškas šiose rungtynėse būtų leidęs Pietų Korėjos rinktinei pakilti į aukščiausią divizioną tarp stipriausių pasaulio ledo ritulio rinktinių.

Ko laukti iš varžovų?

Pietų Korėjos rinktinė prieš šį čempionatą buvo paslaptingiausia tarp visų šio lygmens dalyvių. Draugiškose rungtynėse jie pasirodė tik prieš pat pasaulio čempionatą, o prieš tai rungtynių ši rinktinė nebuvo žaidusi beveik 9 mėnesius.

Paslapties šydo korėjiečiams prideda ir situacija jų šalyje. Dėl COVID-19 pandemijos pastaruosius metus nevyksta Azijos lygos kovos, tad Pietų Korėjos atstovams teko atkurti vietines pirmenybes. Namų čempionate žaidė net 20 iš 22 šios rinktinės narių, o šiose pirmenybėse nėra pateikiama jokia statistika, apsunkinanti varžovų galimybes geriau susipažinti su Pietų Korėjos žaidėjų pasirodymais.

Faktas, kad Lietuvos rinktinė su Azijos atstovais žaidžia antroje čempionato dalyje turėtų būti privalumu varžovams. Pietų Korėjos pirmenybės buvo sustabdytos dar sausį, o žaidybinės praktikos trūkumas turėjo būti jaučiamas tiek ir pirmose, tiek ir antrose korėjiečių rungtynėse pasaulio čempionate. Tikėtina, jog antroje čempionato dalyje varžovai atrodys vis geriau, tad šiandien galime laukti dar geresnės Pietų Korėjos versijos.

Per metus beveik nekintantis Pietų Korėjos žaidimo stilius šiame čempionate ir toliau ryškiai matomas. Drausmingas žaidimas gynyboje, taktinio plano laikymasis ir greitas perėjimas į atakas leido jų rinktinei per pirmąsias dvi rungtynes į savo sąskaitą įsirašyti tris taškus. Aktyviu spaudimu prie oponentų vartų korėjiečiai ne kartą vertė klysti rumunus, tad Lietuvos rinktinei bus itin svarbu žaisti atidžiai prie savo vartų ir nesuteikti progos varžovams užklupti mūsų šalies atstovus nepasiruošusius jų greitai atakai.

Komandinį žaidimą propaguojančioje Pietų Korėjos rinktinėje sunku išskirti individualiai stipriausius žaidėjus. Didžiausią įtaką pirmose dvejose rungtynėse savo komandai turėjo gynėjas Jon Won Kimas. Šis ledo ritulininkas buvo pastebimas ir komandoms žaidžiant lygiomis sudėtimis ir buvo vienintelis realizavęs Pietų Korėjos daugumą. Rezultatyviausias po dviejų rungtynių Pietų Korėjos žaidėjas yra keturis rezultatyvumo balus surinkęs Jungwoo Jeonas, kuris žaidžia trečiajame savo rinktinės penkete. Tai tik patvirtina nuostatą, kad visi šios rinktinės penketai yra panašaus pajėgumo.

Didžiausia Pietų Korėjos rinktinės žvaigždė – vartininkas Mattas Daltonas. Natūralizuotas kanadietis vienu metu bandė praverti ir NHL lygos duris, o šiuo metu jis jau aštuntą sezoną rungtyniauja Azijoje. Tiesa, šiame čempionate patyręs 35-erių metų vartininkas ne visada atrodo užtikrintai, o tai atsispindi ir jo statistikos kategorijose: tarp visų savo pozicijos žaidėjų po trijų dienų jis užima penktąją poziciją.

Lietuvos ir Pietų Korėjos rungtynės šiandien bus žaidžiamos 16:30 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją