Lietuvos vandenlenčių čempionas Domantas Kazickas pasakoja, kad šios sporto šakos bumas mūsų šalyje prasidėjo prieš 5-6 metus, o prie to labiausiai prisidėjo išvystyta infrastruktūra – Palangos vandenlenčių parkas yra išrinktas geriausiu pasaulyje: „Tikrai turime išskirtines sąlygas pasaulyje. Galime surengti ne tik vietines, bet ir tarptautines varžybas. Taip pat turime labai daug vandenlenčių parkų, kurios gali išugdyti ne vieną talentą.“

Neprabangus sportas

„Pradėjau plaukti už katerio, pabandžiau keletą kartų ir labai patiko. Kiek vėliau, būdamas 15 metų, įsidarbinau viename iš pirmųjų Lietuvos vandenlenčių parkų. Kai tik atsirasdavo laisva minutė tarp darbų, šokdavau plaukti“, – apie savo karjeros pradžią pasakojo D. Kazickas.

Lietuvos čempionas taip pat yra įkūręs vandenlenčių mokyklą „Handle the water“ Vilniuje („Wake Way“), Kaune („Vanduo Marse“) ir Palangoje („313 cable park“). Ir kaip pats sako, klaidinga manyti, kad vandenlenčių sportas yra prabrangus laisvalaikio praleidimas – pabandyti plaukti gali kiekvienas: „Vandenlenčių parkai visada suteikia visą įrangą, o tokios pamokos kaina siekia tik 20 eurų. Nustebtumėte sužinoję, kokį progresą gali padaryti žmogus vos per vieną treniruotę.“

Vandenlenčių sportas – viena įspūdingiausių ir įdomiausių Panamerikos žaidynių sporto šakų. Tačiau Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) iki šiol neįtraukia vandenlenčių į olimpinę programą, o sporto entuziastai priversti rinktis komercines varžybas.

„Vyksta pasaulio ir Europos čempionatai. Taip pat atsiranda vis daugiau ir daugiau komercinių varžybų, kurios turi skirtingus formatus. Jos itin pritraukia daug žiūrovų dėl sukuriamo „šou efekto“. Visada sakau, kad reikia dalyvauti kuo daugiau varžybų, jeigu nori tobulėti“, – pasakojo Lietuvos čempionas.

Dėmesys – nišinėms sporto šakoms

Pasak D. Kazicko valstybės paramos vandenlenčių sportas negauna, todėl tenka kreiptis į verslo sektorių, kuris gali pagelbėti šiai sporto šakai Lietuvoje: „Tik dėka vandenlenčių sportu užsiimančiais verslininkais, Lietuvoje turime puikias treniruočių sąlygas. Be jų tikrai nieko neturėtume, ką turime dabar.“

Būtent „Betsafe“ bendrovė nusprendė tapti vienu iš pagrindiniu Domanto rėmėju ir padėti sportininkui tobulėti, kuris garsina Lietuvos vardą pasaulyje.

„Stengiamės padėti augti talentingoms šalies sporto žvaigždes, kurios vieną dieną gali būti pasaulio elite. Remiame įdomius projektus ir iššūkių siekiančius sportininkus. Lietuvoje dažnai nėra remiamos ir dėmesio nesulaukia nišinės sporto šakos, kurios yra žinomos nedideliam žmonių ratui. Mūsų siekis tapti savotišku remiamų sportininkų talismanu, kurio dėmesys ir parama pastūmėtų į geriausiųjų elitą“, – kalbėjo įmonės vykdantysis direktorius Aurimas Šilys.

Bendrovė jau ne vienerius metus remia Lietuvos krepšinio lygą („Betsafe-LKL“), pasaulio kikbokso čempioną Sergejų Maslobojevą, taip pat Lietuvos nacionalinę vyrų krepšinio rinktinę. Šiais metais taip pat tapo generaliniu pajėgiausios šalies futbolo komandos – Vilniaus „Žalgirio“ rėmėju.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją