Antradienio rytą lietuviai pratęsė pergalių seriją, 11:4 nugalėdami turnyrinės lentelės kaimynę Rumuniją.

Lemiamu šiame susitikime tapo ketvirtas kėlinukas, kurį Lietuvos rinktinė laimėjo 5:0. Lietuviai tuomet pirmavo 7:2. Nors rumunai kitame kėlinyje pelnė du taškus, šeštajame mūsiškiai pridėjo dar tris ir nugalėtojai tapo aiškūs.

Popiet Lietuvos akmenslydininkai sulaukė rimto iššūkio iš vienų autsaiderių – bulgarų. Po pirmų dviejų kėlinukų 3:0 pirmavę bulgarai vėliau stengėsi žaisti atsargiai ir leido Lietuvos ekipai per kėlinį rinkti tik po tašką. Šeštajame kėlinuke bulgarai padidino persvarą iki 4:2, o septintajame rezultatas nepakito.

Vis tik lietuviai puikiai sudėliojo akmenis aštuntajame kėlinyje ir, pelnę 2 taškus, išlygino rezultatą. Pratęsimo kėlinyje pergalingą tašką išplėšė lietuviai, taip pratęsdami pergalių seriją iki keturių.

Lietuvos komandai Kaune atstovauja Konstantinas Rykovas (kapitonas), Paulius Rymeikis (vice-kapitonas), Mindaugas Balvočius, Donatas Kiudys bei Vytis Kulakauskas.

Su 5 pergalėmis ir 2 pralaimėjimais lietuviai grupėje su rumunais dalinasi 2-3 pozicijas. Į ketvertuką vis dar pretenduoja po keturias pergales iš šešių galimų turintys ukrainiečiai ir portugalai. Ramūs yra tik lyderiai airiai, laimėję visus šešis mačus.

Trečiadienį grupės etapą lietuviai baigs 16 val. prasidėsiančia akistata su autsaideriu Lichtenšteinu.

Į pusfinalį, kuris vyks gegužės 5 dieną, pateks keturios stipriausios komandos. Tą pačią dieną paaiškės ir turnyro nugalėtojai. Abi finalo dalyvės iškovos kelialapius į aukštesnį B divizioną.

Taip pat Kaune vykstančiame moterų Europos čempionato C diviziono turnyre po penkių turų pirmauja visas rungtynes laimėjusi Suomijos rinktinė. Keturias pergales yra pasiekusi Ispanija, tris – Belgija. Net keturios ekipos – Kroatija, Airija, Ukraina ir Velsas turi po du laimėjimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją