R. Jasiūnas, po pirmosios dienos tarp 57 sportininkų užėmęs 18 vietą, antrąją varžybų dieną sugebėjo pakilti 5 pozicijomis aukštyn į 13 vietą, o trečiąją dieną dėl silpno vėjo įvykus vos vienoms slalomo lenktynėms jose finišo liniją savo grupėje kirto antras – iškart po prancūzo Nicolaso Goyardo, 2021 metų IQFoil burlenčių klasės pasaulio čempiono.

Kiek konkrečiai šis finišas sportininkui padės pasistūmėti link geriausiųjų dešimtuko paaiškės šiandien, mat vakar viena iš šios klasės grupių nespėjo suplaukti savo distancijos.

„Iki šiol vėjas siekdavo apie 10 m/s ir daugiau, tačiau šiandien buvo gerokai silpnesnis, dėl to plaukėme pavėjinę slalomo distanciją. Visas dalyvių būrys buvo padalintas į tris grupes, nes šioje rungtyje startuojama iki 20 žmonių grupėmis.

Aš savo pogrupyje užėmiau antrąją vietą. Tuo labai džiaugiuosi, nes vėjas buvo tikrai labai silpnas ir tokiomis sąlygomis man, būnant 2 metrų aukščio, dažniausiai būna gana sudėtinga plaukti, kiti dalyviai – lengvesni, kas prie lengvų vėjų yra didelis pliusas. Bet kuriuo atveju, priešaky – dar daug sportinės kovos, tačiau stengsiuosi pakliūti į Medalių lenktynes“,– po trečiosios dienos finišo teigė R. Jasiūnas.

Kol kas per tris varžybų dienas sportininkas didžiumoje lenktynių finišuodavo tarp 10-15 stipriausių konkurentų. Tačiau neišvengė ir kelių nesėkmių – vienų lenktynių metu apvirto ir atsidūrė vandenyje.

Ir nors grįžti į lenktynių distanciją jam pavyko per greičiau nei 15 sekundžių, milžiniškos konkurencijos ir didžiulių lenktyninių greičių (esant palankiam vėjui IQFoil burlentės gali išvystyti iki 50-55 km/h greitį) sąlygomis tai lėmė, kad tąkart finišo liniją teko kirsti 27 pozicijoje.

Trečioji Prancūzijos olimpinės savaitės diena buvo sėkminga ir olimpietei Viktorijai Andrulytei, kuri, vienose lenktynėse finišavusi septinta, olimpinėje ILCA 6 jachtų klasėje iš 25 pozicijos pakilo į 21-ąją. Šioje jachtų klasėje varžosi 64 stipriausios buriuotojos iš viso pasaulio.

Šioje klasėje Medalių lenktynės taip pat planuojamos šeštadienį, balandžio 30 d. ir jose teisės susirungti turės sportininkės, kurios po penktadienio finišų pateks į geriausiųjų dešimtuką. Per ketvirtadienį-penktadienį, jei oro sąlygos leis, planuojama įvykdyti dar 4 lenktynes.

ILCA 7 olimpinės vyrų klasės Lietuvos atstovai Martis Pajarskas ir Vėjas Strelčiūnas likusias dvi varžybų dienas kovą tęs bronziniame laivyne.

Prancūzijos olimpinės savaitės regata Hierese, Prancūzijoje, yra vienas prestižiškiausių Paryžiaus olimpinio ciklo sportinių renginių, į kurį susirinko visų olimpinių klasių stipriausi buriuotojai. Regata vyksta balandžio 25-30 d., paskutiniąją dieną planuojamos Medalių lenktynės, kuriose teisę susirungti turės po dešimt geriausių kiekvienos klasės atstovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją