Lietuvos rinktinei atrankos turnyras susiklostė nesėkmingai. Lietuvės patyrė visus keturis pralaimėjimus ir jau anksčiau prarado viltis patekti į Senojo žemyno pirmenybes.

„Paskutinėse rungtynėse sieksime trinktelti durimis ir labai norime pergale baigti Europos čempionato atrankos turnyrą. Rinktinė išgyvena kartų kaitą ir stengiamės į komandą integruoti kuo daugiau jaunų rankininkių.

Sulaukėme trijų žaidėjų, rungtyniaujančių užsienio klubuose. Jų patirtis bus labai naudinga tiek aikštėje, tiek ir patirtį perduodant jaunimui“, – sako Lietuvos rinktinės treneris Karolis Kaladinskas.

Rinktinės pagrindą sudaro Vilniaus „Eglės“ ir Kauno „ACME-Žalgirio“ komandų rankininkės. Į rinktinę iš užsienio klubų atvyko Vokietijoje rungtyniaujanti Simona Kolosovė, Islandijoje žaidžianti Roberta Stropė ir Izraelio klubui atstovaujanti Juratė Žilinskaitė.

Pirmose tarpusavio rungtynėse lietuvės svečiuose pralaimėjo norvego Arnės Senstado treniruojamoms lenkėms rezultatu 22:36.

Visas keturias pergales iškovojusi Lenkijos rinktinė į Europos čempionatą pateko jau aštuntą kartą istorijoje. Pirmą kartą istorijoje kelialapį į Europos pirmenybių finalinį etapą iškovojo antrą vietą grupėje užsitikrinusios Šveicarijos rankininkės.

1 grupėje žaidė ir Tokijo olimpinė vicečempionė Rusijos rinktinė. Tačiau po pradėto karo Ukrainoje, visos Rusijos rinktinės ir klubai buvo pašalinti iš visų tarptautinių rankinio varžybų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją