Sekmadienį Arlingtone (Teksaso valstija, JAV) „AT&T“ stadione vykusioje dvikovoje E. Stanionis atvertė naują savo karjeros ir viso Lietuvos bokso istorijos puslapį.

27-erių lietuvis teisėjų sprendimu nugalėjo čempiono titulą gynusį Rusijos atstovą, dagestanietį Radžabą Butajevą.

„Norėčiau nuoširdžiai padėkoti visiems Lietuvos žiūrovams, kas palaikė mane ir sirgo už mane ne tik per šią, bet ir visų mano kovų metu, man tai labai daug reiškia. Didžiuojuosi, kad galiu garsinti Lietuvą. Norėčiau padėkoti ir savo nuostabiai komandai – savo treneriui Marvinui Somodio ir Vidui Bružui už tikėjimą, darbą ir pastangas, promoteriui @schaefer_sports ir vadybininkui Shelly Finkeliui. Labai didelis ačiū rėmėjams – @brolisdefence, @sportlandlt ir Rolandui Malaiškai, su kuriais labai malonu bendradarbiauti, ir kurie labai stipriai prisidėjo suteikdami pagalbą pasiruošimo metu. Labai smagu, kai atsiranda žmonių, kurie tiki manimi visame procese einant titulo link. Galiu pasakyti tik tiek, kad esu labai laimingas už šią galimybę, už šią svajonę, kuri išsipildė. Už tai, kad galiu prisidėti prie mūsų tėvynės garsinimo. Ačiū visiems dar kartą už kiekvieną žinutę, palaikymą – kartu mes galime daugiau! Svajokite garsiai!“ – socialiniame tinkle „Facebook“ pirmadienį dėkojo E. Stanionis.

E. Stanionis ir 28-erių R. Butajevas ringe praleido visus 12 raundų. Nors lietuvis atliko gerokai daugiau smūgių, tačiau teisėjų sprendimas nebuvo vieningas. Teisėjas iš Teksaso Javieras Alvarezas skyrė pergalę taškais 114-113 R. Butajevui, tačiau kiti du teisėjai buvo palankesni Lietuvos boksininkui: Robertas Hoyle'as lietuviui skyrė pergalę 117-110, o Jose Roberto Torresas – 116:111.

Teoriškai, 27-erių lietuvis turėtų susikauti su WBC ir IBF pusvidutinio svorio kategorijos pasaulio čempiono diržus turinčiu amerikiečiu Errolu Spence‘u, kuris centrinėje varžybų kovoje techniniu nokautu įveikė WBA (Super) pasaulio čempiono diržo savininką kubietį Yordenį Ugasą.

Tiesa, kol kas dar sunku pasakyti kada ši lietuvio ir amerikiečio akistata galėtų įvykti. Juo labiau, kad pirmumo teisę siekti revanšo turi Y. Ugasas, o pats E. Spence‘as pareiškė, kad norėtų iš pradžių susigrumti su WBO organizacijos pasaulio čempionu Terence‘u Crawfordu ir tokiu būdu susirinkti visus įmanomus pasaulio čempiono diržus.

E. Stanionį pasveikino ir Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė: „Jūsų čempiono diržas – pelnytas įvertinimas už kasdienį sunkų darbą, atkaklumą ir profesionalumą, Jūsų pergalė – garbė Lietuvai, leidžianti dar kartą pakylėtai tarti mūsų šalies vardą pasaulyje. Dėkoju už tai Jums, Eimantai, taip pat ir treneriui Vidui Bružui, nuoširdžiai sveikinu bei linkiu, kad šis pasiekimas motyvuotų ir skatintų, vesdamas į naujas pergales.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją