Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Arlingtone (JAV) 27-erių kaunietis grumsis su metais vyresniu dagestaniečiu Radžabu Butajevu dėl pastarajam dabar priklausančio pusvidutinio svorio kategorijos WBA „reguliaraus“ čempiono diržo.

Boksininkai „apšildys“ publiką prieš tos pačios svorio kategorijos titulinę vakaro dvikovą, kurioje pirštines surems kubietis Yordenisas Ugasas bei amerikietis Errolas Spence‘as. Vienas jų susijuos WBA, WBC ir IBF pasaulio čempiono diržais.

Nors sportininkų iš Lietuvos ir Rusijos akistata lieka pastarosios kovos šešėlyje, boxingnews24.com anonsuoja, jog ji turėtų būti panašiai intriguojanti.

„Kitu atveju ši dvikova galėtų būti ir pagrindinė – ji tikrai nusipelno daugiau dėmesio nei sulaukia dabar. Juk susitiks du iki šiol nenugalėti pretendentai, užimantys aukštas vietas įvairiuose reitinguose. O laimėjęs boksininkas neabejotinai ateityje turės galimybę mesti iššūkį Y. Ugaso ir E. Spence‘o poros nugalėtojui.

Stilistiškai tai turėtų būti labai turiningas reginys, perkrautas veiksmo. Abu kovotojai mėgsta spausti varžovus ir nebijo keistis smūgiais ringo viduryje. Sprendžiant iš dosjė, R. Butajevas galėtų būti laikomas favoritu, bet skirtumas tikrai nėra didelis“, – rašo boxingnews24.com.

E. Stanionis profesionalų ringe šventė 13 pergalių (9 – nokautais), o pastaroji akistata su JAV veteranu Luisu Collazo praėjusį rugpjūtį baigėsi be rezultato boksininkams susitrenkus galvomis.

R. Butajevas per profesionalo karjerą taip pat dar neragavo nesėkmės kartėlio, laimėjęs visas 14 kovų (11 – nokautais). Praėjusį spalį jis techniniu nokautu palaužė patyrusį amerikietį Jamalą Jamesą.

Priešininkai vienas kitam nėra visiškai nepažįstami – prieš dešimtmetį jie dukart buvo susidūrę dar jaunimo varžybose, sykį dagestanietis buvo lietuvio sparingo partneris.

„Tai bus lyg dviejų vilkikų kaktomuša ringo viduryje, kuri virs didžiuliu sprogimu. Be abejonių, žiūrovų laukia intriguojantis reginys“, – spaudos konferencijoje sakė E. Stanionis.

Jis neslėpė prieš kovą šįkart jaučiantis papildomą spaudimą.

„Visą gyvenimą svajojau apie šį momentą. Būtų nuostabu tapti pirmuoju čempionu iš Lietuvos. Visi tikisi, kad aš laimėsiu, noriu pateisinti lūkesčius ir išpildyti svajones“, – kalbėjo lietuvis.

„Esu vienodai alkanas kaip ir Stanionis. Žinau, ko iš jo tikėtis, esu visiškai pasiruošęs. Būtent tokias kovas aš ir mėgstu“, – žodžių „svėrimuose“ nenusileido R. Butajevas.

Tiesa, praėjusį mėnesį – prieš išvykdamas į JAV užbaigti savo pasirengimo kovai – E. Stanionis Delfi sakė nesidžiaugiantis, kad svarbiausia jo karjeros dvikova bus su Rusijos boksininku.

Reaguodama į padėtį Ukrainoje, WBA iš savo reitingų išbraukė Rusijos ir Baltarusijos boksininkus, užtrenkė duris teisėjams ir nebesankcionuoja kovų šiose valstybėse. Vis dėlto karas neeliminavo rusų ir baltarusių boksininkų iš jau suplanuotų kovų dėl titulų – jiems tik uždrausta ringe pasirodyti su savo šalių vėliavomis.

Likusios trys didžiosios bokso organizacijos – WBC, WBO ir IBF – paskelbė kiek griežtesnes sankcijas.

„R. Butajevas pats pareiškė, kad yra prieš karą, ir tai džiugu girdėti. Kitas dalykas, jis nekovos po Rusijos vėliava. Nežinau, kaip tiksliai tai atrodys, turbūt bus pristatytas kaip neutralus sportininkas po WBA vėliava.

Galiausiai, mes turime kontraktus. Esu įsipareigojęs ir privalau kovoti. Žinau, kas manęs laukia, jeigu neįvykdysiu savo sutarties sąlygų – turėsiu po teismus vaikščioti. Pagal šios dienos padėtį, kova įvyks, bet, žinote, viskas gali pasikeisti. Aš esu šimtu procentų už Ukrainą, palaikau ją. O kaip bus – ne man spręsti“, – tuomet komentavo E. Stanionis.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Teksase daugiau nei 100 tūkst. vietų turinčioje „AT&T Stadium“ arenoje iš viso vyks šešios kovos.

E. Stanionio ir R. Butajevo grumtynėms numatytas maksimalus raundų skaičius – 12.

Pusvidutinio svorio kategorijos „Boxrec“ pasauliniame reitinge E. Stanionis užima 17-ą vietą, R. Butajevas klasifikuojamas devintas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją