Leidinys primena, kaip 2012 metų olimpinėse žaidynėse 15-metė kaunietė laimėjo 100 m plaukimo krūtine finalą ir vėliau spaudos konferencijoje ištarė, kad pati buvo labai nustebinta šio savo laimėjimo.

Ir išties, olimpinis auksas vos 15-os metų merginai tapo ne tik atlygiu už sunkų darbą, bet ir našta. Apie tai ji vėliau kalbės ir dokumentiniame filme „Rūta“.

„Nežinau, ar atvykau į Stokholmą tokia, kokia esu išties, ar, galbūt, turėčiau pasakyti, tokia, kokia norėčiau būti. Tai tikriausiai yra procesas, kuris tęsis visą gyvenimą“, – atvykusi į pokalbį su „Dagens Nyheter“ kalbėjo R. Meilutytė.

Dabar visas tas triukšmas su balsais ir lūkesčiais nutilo. Buvo ilga ir sunki kelionė iki šio momento, tačiau šiandien jaučiuosi gerai ir laiminga.
Rūta Meilutytė

„Vis dėlto galiu pasakyti, kad radau taiką ir daugiau nebejaučiu spaudimo. Dabar turiu laisvę rinktis, ko noriu aš. Praeityje dariau daug dalykų, kurių iš manęs buvo tikimasi ir dariau tai išties net negalvodama kodėl, – sakė Lietuvos plaukimo žvaigždė. – Dabar visas tas triukšmas su balsais ir lūkesčiais nutilo. Buvo ilga ir sunki kelionė iki šio momento, tačiau šiandien jaučiuosi gerai ir laiminga.“

Kad olimpinis auksas nebuvo atsitiktinumas, R. Meilutytė įrodė įspūdingais rezultatais ir pergalėmis 2013 metais ir vėliau, bet 2016 metais Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse liko septinta, keitė trenerį ir sunkiai ieškojo savo ankstesnės sportinės formos. Galiausiai 2018 metais ji atskleidė, kad kenčia nuo depresijos.

O gal aš kaip tik esu pasirengusi palikti plaukimą ir nebesižvalgyti atgal. Labai vargina žvalgytis atgal, o tai tik ir dariau per pastaruosius metus.
Rūta Meilutytė

2019 metais R. Meiltuytė dėl dopingo taisyklių pažeidimo (praleido tris kontrolierių testus) buvo diskvalifikuota dvejiems metams ir paskelbė apie karjeros pabaigą. Po trejų metų grįžo. Švedijos sostinėje ji pirmą kartą po 4 metų pertraukos dalyvavo tarptautinėse varžybose.

Stokholme ji iškovojo du sidabro medalius 50 m ir 100 m plaukimo krūtine rungtyse, septinta liko 50 m laisvo stiliaus plaukimo rungtyje.

Lietuvė prisipažino, kad Stokholme atsidūrė ne dėl to, kad to buvo tikimasi iš jos, o dėl jos noro ir aistros tai padaryti.

„Reguliariai treniruotis pradėjau nuo praėjusių metų rugsėjo. Buvau sustojusi ir vėl pradėjau. Dabar stengiuosi suprasti, ar tai iš tikrųjų yra tai, ko noriu. O gal aš kaip tik esu pasirengusi palikti plaukimą ir nebesižvalgyti atgal. Labai vargina žvalgytis atgal, o tai tik ir dariau per pastaruosius metus“, – sakė ji.

Metai už baseino ribų leido Rūtai labiau pažinti kitas gyvenimo sritis – ji studijavo ir leido laiką su draugais: „Pasirūpinau savimi ir gerai leidau laiką.“

Švedų leidinys taip pat priminė, kad prieš atvykdama į Stokholmą R. Meilutytė sudalyvavo protesto prieš Rusijos sukeltą karą Ukrainoje akcijoje – plaukė raudonai nudažytame tvenkinyje prieš Rusijos ambasadą Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)