„Norėčiau už tai, kas atsitiko vakar, visų atsiprašyti. Aš neremiu nacių, kurie atsakingi už siaubingus nusikaltimus žmonijai. Tas mano parodytas gestas nebuvo apskritai sumanytas kaip nacių pasveikinimas“, – „Twitter“ paskyroje vaizdo žinutėje kalbėjo A. Severiuchinas.

Atsiprašymą jis akivaizdžiai skaitė iš lapo. Kelis kartus 15-metis tarsi braukė ašarą, dūsavo, o balsas trūkčiojo.

Dėl sankcijų Rusijai, jaunasis lenktynininkas varžėsi po Italijos vėliava.

Užlipęs ant nugalėtojų pakylos jis džiūgavo grojant Italijos himnui, o tuomet keletą kartų trinktelėjęs sau į krūtinę rusas į viršų kilstelėjo dešinę ranką, vėliau ėmė kvatotis.

„Man pasakojo, kad išreikšdami dėkingumą Italijoje daugelis stukteli sau į širdies sritį ranka. Aš tik norėjau pakartoti šį gestą. Negaliu paaiškinti, kas vyko toliau. Esu kaltas ir kvailas. Prašau suprasti mane ir atleisti. Aš pasiruošęs priimti bausmę. Nei nacizmo, nei fašizmo neskatinu, nenorėjau nieko įžeisti, atleiskite man“, – kalbėjo jis.

Internete kilus pasipiktinimo bangai, Tarptautinė automobilių federacija (FIA) iš savo socialinių tinklų ištrynė visą informaciją apie A. Severiuchino pergalę ir pirmadienį po pietų informavo, kad dėl „nepriimtino lenktynininko elgesio pradėtas oficialus tyrimas.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės