Skirtingų šaltinių duomenimis, buvęs pasaulio jaunimo čempionas žuvo per karinius veiksmus balandžio 5 arba 6 d.

D. Sidoriukas pastaruoju metu treniravo Ukrainos lankininkų rinktinę, dalyvavusią tarptautinėse sužeistų karių sporto žaidynėse („Invictus Games“).

2017 metais Toronte (Kanada) jis pats laimėjo šių žaidynių sidabrą.

Ukrainos kariuomenės 24-ojoje mechanizuotų pėstininkų brigadoje tarnavęs lvovietis 2014 metais dalyvavo mūšyje dėl Luhansko oro uosto, kuriame ukrainiečiai nesėkmingai bandė atmušti Rusijos remiamų separatistų puolimą.

Kautynių metu sportininkas buvo sunkiai sužeistas: nukentėjo abi jo kojos ir rankos, veidas ir plaučiai. Vėliau jam teko iškęsti net 12 operacijų.

Tačiau vasario 24 d. Rusijai įsiveržus į Ukrainą, D. Sidoriukas grįžo į tą pačią brigadą, kurioje tarnavo anksčiau.

Nuo karo pradžios Ukraina jau neteko buvusių regbio bei vandensvydžio nacionalinių komandų kapitonų Aleksejaus Cibko ir Jevgenijaus Obedinskio, futbolininkų Vitalijaus Sapylos ir Dmitrijaus Martinenkos, biatlonininko Jevgenijaus Malyševo, gimnastės Katia Diačenkos, sambo imtynininko Artiomo Primenkos, bokso trenerio Aleksejaus Džunkiskio, dviračių sporto trenerio Aleksandro Kuliko, kikboksininkų Jegoro Birkuno ir Maksimo Kagalo gyvybių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją