Vaizdo įrašo „herojumi“ tapo 15-metis rusas Artiomas Severiuchinas, etape užėmęs pirmąją vietą.

Stovėdamas ant podiumo paauglys pademonstravo gestą, daug kam priminusį nacistinį pasveikinimą.

Keletą kartų trinktelęs sau į krūtinę rusas į viršų kilstelėjo dešinę ranką, o vėliau ėmė kvatotis. Jis tai padarė skambant Italijos himnui.

Vakarų valstybėms pritaikius sankcijas karą Ukrainoje pradėjusiai Rusijai, A. Severiuchinas kartingų čempionate atstovauja Italijos komandai.

Internete kilus pasipiktinimo bangai, Tarptautinė automobilių federacija (FIA) iš savo socialinių tinklų ištrynė visą informaciją apie A. Severiuchino pergalę ir pirmadienį po pietų informavo, kad dėl „nepriimtino lenktynininko elgesio pradėtas oficialus tyrimas.“

Pranešta, kad artimiausiu metu bus pateikta daugiau su šiuo incidentu susijusios informacijos.


Anot rusų žiniasklaidos, paauglio mama tikina, jog tokį gestą pademonstravęs jos sūnus tik „siuntė širdeles savo komandos nariams“.

15-metis A. Severiuchinas yra laikomas vienu iš talentingiausių rusų lenktynininkų, kuriam netgi buvo prognozuota ateitis „Formulėje-1“.

Primename, kad tai jau ne pirmas skandalas, susijęs su Rusijos sportininkų elgesiu ant prizininkų pakylos. Jau prasidėjus karui „pasižymėti“ spėjo gimnastas Ivanas Kuliakas, po pasaulio taurės etapo Katare ant pakylos žengęs su „pasipuošęs“ karine simbolika – ant jo krūtinės buvo ne šalies vėliava, kuri tarptautiniuose sporto renginiuose yra uždrausta, o raidė Z, šiuo metu plačiai naudojama rusų kariniuose veiksmuose.

Tarptautinė automobilių federacija (FIA) Rusijos sportininkų iš savo varžybų nėra visiškai pašalinusi, tačiau jiems taikomi apribojimai – kaip ir šiuo atveju, kai A. Severiuchinas varžybose dalyvavo po Italijos vėliava.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)