Gdynėje vykusiose rungtynėse intriga laikėsi tik iki 12 minutės. Lenkai pirmi išsiveržė į priekį 7:0, tačiau netrukus Domantas Bagužis kamuolio žeminimu sušvelnino atsilikimą 5:7. Deja, rezultatyvios atakos metu D. Bagužis gavo traumą ir negalėjo tęsti rungtynių. Šeimininkai persvarą pradėjo didinti, kai pirmo kėlinio viduryje lietuviai aikštėje liko mažumoje dėl gautos geltonos kortelės. Po pirmo kėlinio lenkai pirmavo 31:5, o po pertraukos persvarą dar padidino. Lietuviams antrame kėlinyje pavyko surengti tik vieną rezultatyvią ataką, kai žeminimą atliko Arnas Urbonas.

„Gavome gerų pamokų. Šiek tiek apmaudu dėl tokios rungtynių eigos. Apmaudu ne kiek dėl paties rezultato, kiek dėl mūsų klaidų. Šiandien klydom nemažai. Taip pralaimint standartus, vykdyti ir įgyvendinti savo rungtynių planą yra gan sudėtinga. Laukėm tokio varžovų žaidimo, tai yra stipri standartuose komanda, ką jie šiandien sėkmingai ir darė. Žaisti prieš tokią stiprią komandą yra labai gera patirtis, ypač mūsų rinktinės debiutantams“, – sakė Lietuvos rinktinės treneris Gediminas Marcišaukas.

Pergalę rezultatu 43:10 iškovoję lenkai gavo papildomą tašką už keturis žeminimus ir tai jiems lėmė antrą vietą „Trophy“ divizione bei kelialapį į Europos čempionatą. Į aukščiausiąjį „Championship“ divizioną pateko ir „Trophy“ nugalėtojai Belgijos regbininkai.

Aukščiau už „Championship“ divizioną yra tik uždaras „Šešių nacijų“ taurės turnyras, kuriame rungtyniauja Anglijos, Prancūzijos, Airijos, Škotijos, Velso ir Italijos rinktinės.

Lietuvos regbininkai „Trophy“ divizione per 5 rungtynes iškovojo pergalę prieš Šveicariją ir patyrė keturis pralaimėjimus Lenkijos, Belgijos, Vokietijos ir Ukrainos komandoms. Su 5 taškais lietuviai liko paskutinėje 6 vietoje, tačiau ir kitą sezoną žais „Trophy“ divizione, kaip ir tiek pat taškų surinkusi, bet turnyro dėl karo negalėjusi tęsti Ukrainos regbio rinktinė. „Rugby Europe“ nutarė, jog po šio sezono iš „Trophy“ diviziono neiškris nei viena komanda.

Šį sezoną su Lietuvos rinktine atsisveikino du komandos senbuviai ir rekordininkai. Rungtynės su lenkais buvo paskutinės ilgiausiai rinktinėje net 19 metų žaidusiam Justinui Vasiliauskui. 59 kartus Lietuvos rinktinės marškinėlius vilkėjęs ir 87 taškus surinkęs J. Vasiliauskas yra trečias pagal sužaistas rungtynes ir septintas pagal pelnytus taškus.

Dar praėjusiais metais vykusiose rungtynėse su Šveicarija, nacionalinėje komandoje karjerą baigė rezultatyviausias visų laikų Lietuvos rinktinės regbininkas Kęstutis Marcišauskas.