Paskutinį kelialapį į finalinį ketvertą iškovojo čempionų titulą ginantys Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai. Ketvirtfinalyje „Dragūnas“ dukart nugalėjo Kauno „Granito-Kario“ komandą. Pirmose rungtynėse klaipėdiečiai namuose laimėjo rezultatu 31:24.

Kaune vykusiose atsakomosios rungtynėse „Granito“ rankininkams pirmame kėlinyje buvo pavykę įgyti 5 įvarčių persvarą. Tačiau po pertraukos „Dragūnas“ ne tik išlygino, bet ir persvėrė rezultatą ir laimėjo rezultatu 27:25.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė 6 įvarčius pelnęs Ignas Savičius, po 5 įvarčius prie pergalės pridėjo Laurynas Simonavičius ir Tomas Drakšas. „Granito“ gretose 7 įvarčiais pasižymėjo Paulius Šarkauskas, 5 įmetė Manvydas Lazauskas.

„Rungtynių pradžia mūsų komandai buvo labai nervinga ir pirmame kėlinyje daug neįmetėme iš patogių situacijų. Žinojom, kad nebus pagrindinio varžovų vartininko Luko Gurskio. Akcentavome žaidėjams, kad dėl to neatsipalaiduotų, nes būna, kad atėjus naujam vartininkui, juos lydi naujoko sėkmė.

Laukėm sunkios kovos, nes „Granitas“ niekada nepasiduoda ir žinojom, kad varžovai puls iš paskutinių jėgų. Džiaugiamės, kad antras kėlinys daug geriau susiklostė ir iškovojome pergalę. Turėjome tikslą patekti į Baltijos lygos finalinį ketvertą ir vieną iš sezono tikslų jau pavyko įgyvendinti“, – sakė „Dragūno“ treneris Gintaras Cibulskis.

Pusfinalyje „Dragūno“ rankininkai susitiks su reguliariojo sezono nugalėtoju „Serviti“ klubu. Kitame pusfinalyje Vilniaus „Šviesos“ rankininkai rungtyniaus su „Viljandi“ komanda.

BHL finalinis ketvertas vyks balandžio 23-24 d. Viljandyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją