Penktadienį paskutinėse savo rungtynėse čempionate Lietuvos rinktinė 3:2 palaužė turnyro šeimininkes. 9 taškus surinkusios lietuvės užsitikrino bent jau sidabro medalius, o galutinė jų pozicija paaiškės po šeštadienį laukiančių paskutinių čempionato rungtynių.

Lietuvos rinktinė puikiai pradėjo rungtynes ir jau po beveik dvylikos minučių turėjo trijų įvarčių pranašumą. Pirmoji rungtynėse pasižymėjo rinktinės kapitonė Ramunė Maleckienė, kuri po tolimo Emilijos Tučiūtės metimo sugebėjo pirmoji surasti prie vartų atšokusį ritulį ir nukreipti jį į vartų tinklą (06:58, rez. perd. E. Tučiūtė).

Kiek vėliau į Bulgarijos rinktinės vartus krito kuriozinis įvartis: Klara Miuller pakovojus dėl ginčo ritulio, šis nulėkė link bulgarių vartų. Tokiam epizodui nepasiruošusi šeimininkių vartininkė nesugebėjo išvengti įvarčio (08:50).

Puikią lietuvių atkarpą užbaigė graži ataka. E. Tučiūtė po reido nuo savo aikštės pusės atsidūrė puikioje situacijoje ir progos nepraleido (11:57, rez. perd. K. Miuller, Gabija Petrauskaitė).

Antrajame kėlinyje Bulgarijos rinktinei pavyko užspausti varžoves prie savų vartų ir surengti ne vieną išpuolį. Dukart rinktinės šio kėlinio metu nesugebėjo išgelbėti ir Emilija Simonsen: lietuvių vartininkę įveikė Marios Runevskos ir Mirelos Zarevos metimai.

Po sudėtingos antrosios rungtynių dalies Lietuvos rinktinė užtikrintai pradėjo trečią kėlinį. Sėkmingas žaidimas gynyboje lėmė, jog galutinis rungtynių rezultatas per paskutines 20 min. nepakito.

Lietuvės laimėjo trečias rungtynes iš ketverių pasaulio čempionate.

„Buvo sunku dėl nuovargio, ypač mūsų vartininkei, kuri prieš tai atrėmė labai daug metimų. Bet susiėmėme ir pasiekėme rezultatą“, – po rungtynių kalbėjo R. Maleckienė.

Kalbėdama apie visą čempionatą, puolėja pasidžiaugė, jog pavyko pasirodyti kur kas geriau nei per debiutinį bandymą 2019 metų gruodį.

„Manau, kad mūsų pasirodymas tikrai yra labai geras. Akivaizdžiai matosi, jog mes judame į priekį, geriau suprantame išsidėstymą ant ledo, komandinį žaidimą. Visgi dar susiduriame su tokiomis problemomis kaip technikos trūkumas. Tas karantino laikotarpis, per kurį mes beveik neturėjome žaidimo praktikos pilnų matmenų aikštėje, taip pat turi pasekmių“, – sakė kapitonė.

Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinei tai bus pirmieji medaliai istorijoje. Tiesa, jų žaidėjoms teks palaukti: rinktinė į Lietuvą išskris dar prieš finalinių rungtynių pabaigą, tad medaliai bus įteikti jau gimtinėje.

„Kad dar negausime medalių yra apmaudu, nes ir namuose mus pasitinkantys artimieji jau laukia mūsų grįžtančių su medaliais. Būtų šaunu grįžti su apdovanojimais, bet mes suprantame taisykles ir protokolą, dėl kurių mums dar negali įteikti medalių. Rytoj dar laukia rungtynės, kuriose yra teorinė tikimybė, jog mes laimėsime ir auksą“, – pažymėjo R. Maleckienė.

Pirmą vietą lietuvės užimtų, jei Bulgarijos rinktinė atimtų taškų iš belgių. Bent vienas Belgijos rinktinės prarastas taškas leistų Lietuvos rinktinei triumfuoti šiame divizione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją