Planetos vyrų tinklinio čempionatas šių metų rugpjūčio 26 – rugsėjo 11 dienomis turėjo vykti Rusijoje, tačiau Tarptautinė tinklinio federacija (FIVB) organizacines teises iš rusų atėmė.

Reaguodama į tai VFV reikalauja milžiniškos kompensacijos, ir, kaip ketvirtadienį popiet paskelbė Rusijos naujienų agentūra TASS, jau pateikė apeliaciją FIVB apeliaciniam komitetui.

Informuojama, kad rusai iš tarpautinės federacijos bandys išsireikalauti 80 mln. JAV dolerių (apytiksliai 73,4 mln. eurų).

„Mes jau kreipėmės į apeliacinį komitetą ir laukiame atsakymo. Ieškinys yra pateiktas. Kai jį gausime, bus priimti sprendimai dėl kitų žingsnių – neatmetamas ir kreipimasis į Tarpautinį sporto arbitražo teismą. Svarbu viską atlikti teisiškai tvarkingai“, – cituojamas VFV vadovas Aleksandras Jaremenka.

Tiesa, čia pat jis priduria, kad atsiskaityti su teisininkais šiuo metu nėra paprasta – galima daryti išvadą, kad Vakarų pasaulio valstybėms pritaikius sankcijas Rusijai, tokio tipo tarptautiniai mokėjimai iš šalies agresorės komplikavosi.

„Sprendžiame šias problemas, sumokėti advokatams šiuo metu nėra lengva“, – tikino A. Jaremenka.

FIVB atstovas tinklapiui „Inside the Games“ teigė, kad organizacija jokios informacijos apie ieškinį dar nėra sulaukusi ir nuo išsamesnių komentarų susilaikė.

Pasaulio čempionatas turėjo būti organizuojamas dešimtyje Rusijos miestų – nuo šalies sostinės Maskvos iki Sibire esančio Krasnojarsko, o vienos iš grupių varžybos turėjo vykti greta pat Ukrainos sienos esančiame Belgorodo mieste, kuriame praėjusią savaitę iš sraigtasparnių buvo apšaudyta naftos bazė.

Kol kas nėra nuspręsta, į kokią šalį bus perkeltas šis renginys.

Rusija pasaulio vyrų tinklinio čempionato nebuvo organizavusi niekada. Tiesa, du kartus – 1952 ir 1962 metais pirmenybės vyko tuometinėje Sovietų Sąjungoje.

Pažymėtina, kad rusų tinklinio federacija nėra pirmoji, grasinanti kreiptis į Tarptautinį sporto arbitražo teismą (CAS).

Anot Rusijos sporto ministro Olego Matycino, šalies federacijos bendradarbiauja tarpusavyje ir ruošiasi koordinuoti savo teisinius žingsnius. „Kalbame apie daugiau nei 50 nacionalinių sporto organizacijų“, – teigė ministras.

Prasidėjus karui Rusijos ir Baltarusijos atletai tapo nepageidaujami daugumoje sporto šakų, likusi mažuma, pavyzdžiui, tenisas ar dziudo, leidžia jiems dalyvauti tarptautinėje arenoje kaip neutraliems sportininkams.

Plačiau apie tai skaitykite čia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją