Į auksinį finalų laivyną pateko Lietuvos olimpiečiai: ILCA 6 klasėje buriuojanti Viktorija Andrulytė ir IQFoil burlente buriuojantis Juozas Bernotas.

„Vėjo turėjome daug, nuolat pūtė apie 20 mazgų ir daugiau, bet galiu pasidžiaugti, kad pavyko užkopti į auksinį laivyną. Tai buvo pagrindinis kvalifikacinių lenktynių tikslas. Tiesa, nors savo planą įvykdžiau, turėjau kelis nesklandumus – kelis kartus apsiverčiau. Nepaisant to, džiaugiuos, kad pavyko labai gerai plaukti pavėjinius kursus, o paskutinėse lenktynėse finišuoti dešimtuke“, – po antrosios dienos finišo teigė V. Andrulytė.

Patekimas į auksinį laivyną reiškia, kad ateinančias tris lenktynių dienas sportininkė startuos su stipresniąją laivyno puse ir kovos dėl teisės patekti į šeštadienį vyksiančias medalių lenktynes – ten varžysis pirmajame dešimtuke būsiančios sportininkės. Šiuo metu V. Andrulytė po keturių startų užima 28-ą poziciją.

J. Bernotas antrą varžybų dieną distancijoje praleido kone 8 valandas.

„Buvo ilga ir sunki diena, tačiau papuoliau į auksinį laivyną, tad planas įvykdytas – džiaugiuosi. Ryte startavome maratono lenktynėse. Tai – ilgos, apie valandą trunkančios lenktynės. Jos reikalauja didelio susikaupimo visą laiką, įtampa nedingsta nė trumpam. Po to – trumpa pertrauka ir dar dvi trumpos tradicinės lenktynės“, – pasakojo J. Bernotas.

Po 7 lenktynių tarp beveik 100 sportininkų J. Bernotas užima 38-ą poziciją.

66-ą poziciją užimantis Rokas Didrikas pateko į sidabrinį laivyną.

Sudėtingą, bet gerą dieną turėjo ir ILCA 7 klasės Lietuvos rinktinė. Martis Pajarskas tarp daugiau nei pusantro šimto konkurentų šiandien pirmųjų lenktynių metu pirmąjį distancijos ženklą pasiekė buriuodamas pirmajame dešimtuke. Galutiniai jo rezultatai – 20-a ir 17-a vietos.

Dėl pirmąją dieną gautos baudos už priešlaikinį startą, bendroje įskaitoje jis šiuo metu užima 83-ią poziciją. Jaunimo kategorijai priklausantis, bet su suaugusiais besivaržantis Vėjas Strelčiūnas užima 93-ią vietą. Radvilas Janulionis – 158-as.

Maljorkoje vykstanti „Trofeo Princesa Sofia Regatta“ tęsis iki šeštadienio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją