Šeštadienį vykusiame pirmajame finalo mače po dramatiškos kovos Marijampolės „Sūduva“ 3-2 palaužė čempionės titulą ginusią „Amber-Arlangos“ ekipą, todėl pastarajai sekmadienį žūtbūt reikėjo revanšo, kad čempionato baigtis spręstųsi auksiniame sete.

Padarę tinkamas išvadas, „Amber-Arlangos“ tinklininkai dominavo antrajame mače ir jį laimėjo 3-0 (25:22, 25:13, 25:13). Dėl to aukso medalių likimas sprendėsi auksiniame sete.

Auksiniame sete „Sūduva“ jau mėgino griebtis šiaudo, tačiau užsivedę Gargždų ekipos tinklininkai nuolat turėjo nedidelę persvarą, kuria ir išsaugojo iki seto pabaigos. Triumfuojantys „Amber-Arlangos“ žaidėjai į viršų ėmė mėtyti komandos trenerį latvį Austrį Štals.

Čempionus finale į priekį vedė Artūras Vincėlovičius su 16 taškų. 13 taškų pridėjo Daumantas Katinas, 10 – ukrainietis Andrejus Čmirovas. „Sūduvai“ 12 taškų pelnė Linas Petravičius, po 7 – Armandas Bielskus ir Patrikas Stankevičius.

„Amber-Arlanga“ šalies čempione tapo trečią sykį iš eilės.

„Labai smagu yra laimėti po pralaimėjimo vakar. Marijampolė vakar parodė labai gerą kovą, buvo tikrai labai sunku. Gavome gerą spyrį. Manau, kad mes padarėme neblogą analizę ir pavyko sužaisti geriau nei pirmąjį mačą. Galiausiai šiandien padarėme tai, ką turėjome padaryti“, – sakė vienas „Amber-Arlangos“ lyderių Artūras Vincėlovičius.

„Amber-Arlangai“ šis sezonas pažymėtas puikiais rezultatais. Apginti LTF Didžiosios taurės bei TOP SPORT Lietuvos pirmenybių titulai, pirmą kartą patekta į Baltijos lygos finalo ketvertą.

„Mūsų koncentracija buvo Baltijos lygai, todėl patekimas į ketvertuką buvo labai geras rezultatas. O apginti abu titulus Lietuvoje visada yra smagu. Tikiuosi šiandien smagaus vakarėlio“, – šypsojosi A. Vincėlovičius.

Bronzos medalius šiemet iškovojo Kauno „RIO-Startas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją