Jau devintą kartą A. Šociko turnyro nugalėtoju tapo Edgaras Skurdelis. Tai rekordinis pasiekimas per visą turnyro istoriją. Svorio kategorijos iki 60 kg finale E. Skurdelis vieningu teisėjų sprendimu taškais 5:0 nugalėjo armėną Žoržiką Marutyaną.

„Prieš kovas stengiuosi negalvoti apie tai, kiek kartų jau esu laimėjęs turnyrą. Visą laiką labai atsakingai ruošiuosi Šociko turnyrui, nes tai didžiausias turnyras Lietuvoje. Čia susirenka daug artimųjų, pažįstamų ir nenoriu nuvilti nei savęs, nei jų. Todėl koncentracija visada būna šimtaprocentinė nesvarbu kas yra varžovas ir koks turnyro etapas“, – sakė nuo 2013 metų A. Šociko turnyre nepralaimintis 29-erių metų E. Skurdelis.

Daugkartiniam čempionui E. Skurdeliui turnyro organizatorius Kauno bokso federacijos prezidentas Rimantas Rutkauskas įteikė ir techniškiausio turnyro boksininko prizą.

Įspūdinga dvikova vyko supersunkiasvorių finale. Svorio kategorijoje virš 92 kg Jonas Jazevičius susitiko su čeku Martinu Pincu. Audringai žiūrovų palaikomas J. Jazevičius antrame raunde dukart pasiuntė varžovą į nokdauną ir trečiame raunde tęsė galingų smūgių seriją. Tačiau varžovas atsilaikė iki finalinio gongo. Lietuvis laimėjo vieningu teisėjų sprendimu taškais 5:0.

„Mano visas pergales lemia charakteris, užsispyrimas eiti į priekį ir noras nugalėti. Finale iš varžovo tikėjausi daugiau netikėtumų, bet jis man buvo gan parankus ir finale gal net buvo šiek tiek lengviau laimėti negu pusfinalyje. Psichologiškai buvo lengviau nusiteikti, nes prieš šį varžovą jau anksčiau esu laimėjęs. Labai daug energijos suteikė neįtikėtinas žiūrovų palaikymas. Noriu padėkoti visiems sirgaliams, kurie mane taip emocingai palaikė“, – sakė antrą kartą karjeroje A. Šociko turnyro čempionu tapęs J. Jazevičius.

Dar du lietuviai finale patyrė pralaimėjimus. Svorio kategorijos iki 67 kg finale Nedas Gudomskas susitiko su lenku Damianu Durkaczu. Jau pirmame raunde lenkas dukart pasiuntė varžovą į nokdauną ir lietuvio treneriai po pirmo raundo atsisakė tęsti kovą.

Svorio kategorijos iki 92 kg finale Tomas Olberkis pirštines surėmė su lenku Mateuszu Bereznickiu ir turėjo pripažinti varžovo pranašumą taškais 0:5.

Vyrų varžybose daugiausia aukso medalių iškovojo Lenkijos ir Škotijos rinktinės, jų sąskaitoje – po 3 aukso apdovanojimus. Lietuviai laimėjo 2 aukso medalius, po vieną iškovojo Vokietijos, Čekijos ir Liuksemburgo atstovai.

A. Šociko turnyre trečius metus vyko ir moterų varžybos.

Svorio kategorijos iki 81 kg finale susitiko tituluotos varžovės – Europos jaunimo čempionė ir du medalius Europos jaunimo U22 čempionatuose laimėjusi Gabrielė Stonkutė ir Europos U22 čempionė bei pasaulio jaunimo vicečempionė lenkė Agata Kaczmarska. Po labai atkaklios kovos pergalę taškais 3:2 iškovojo A. Kaczmarska, kuri atsirevanšavo G. Stonkutei už pralaimėjimą praėjusių metų Europos čempionato pusfinalyje.

Lietuvos ir Lenkijos boksininkių dvikova vyko ir svorio kategorijos iki 75 kg finale. Čia taip pat pajėgesnė buvo lenkė. Augustina Markelionytė taškais 0:5 pralaimėjo Elžbietai Wojcik.

A. Šociko turnyre šiais metais kovojo boksininkai iš devynių valstybių: Armėnijos, Čekijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Liuksemburgo, Škotijos ir Vokietijos.