Nugalėtojų gretose nesulaikoma buvo Audinga Kniubaitė, pelniusi beveik pusę komandos įvarčių. Geriausia praėjusių metų Lietuvos rankininkė surinko net 18 įvarčių. A. Kniubaitei pritrūko vos vieno įvarčio iki šio sezono rezultatyvumo rekordo. Dovilė Ilčiukaitė prie pergalės pridėjo 6, Deimantė Baranauskaitė 5 įvarčius. „Eglės“ komandai 8 įvarčius pelnė Rita Repečkaitė, po 6 įmetė Inesa Verbovik ir Aušra Šponė.

„Laimėjome geros gynybos ir greitų kontratakų dėka. Mūsų tikslas yra praleisti ne daugiau 23 įvarčių per rungtynes, nes tada statistiškai pergalė yra beveik garantuota. Šiandien praleidome daugiau įvarčių, bet gynyba nusipelnė pagyrų. Apie trečdalį įvarčių pelnėme, kai po geros gynybos pabėgome į greitas kontratakas. Pavyko ir pozicinis žaidimas. Tuo tarpu „Eglės“ komandai rungtynės tikrai nesusiklostė. „Eglė“ nežaidė taip, kaip gali. Būna tokių dienų, kai komandai nesiseka“, – sakė „Žalgirio“ treneris Antanas Skarbalius.

Reguliariojo sezono nugalėtojų pozicija garantavo „Žalgirio“ rankininkėms tiesioginį kelialapį į pusfinalį. 2-7 vietas užėmusios komandos kovas atkrintamosiose varžybose pradės nuo ketvirtfinalio etapo.

„Reguliariojo sezono nugalėtojų titulas suteikia pasitikėjimo ir tokios pergalės yra labai svarbios komandai. Tačiau yra ir kita pusė. Beveik visą mėnesį iki balandžio 28 dienos, kai prasidės pusfinalio serija, neturėsime oficialių rungtynių. Čia nėra gerai, nes komanda iškrenta iš žaidybinio ritmo. Ieškosime su kuo sužaisti draugiškas rungtynes, bet draugiški susitikimai neatstoja oficialių rungtynių įtampos ir nusiteikimo joms“, – teigė A. Skarbalius.

Galutinė komandų rikiuotė ir ketvirtfinalių poros paaiškės sekmadienį po paskutinių reguliariojo sezono rungtynių tarp Kauno raj. „Garliavos“ ir „Eglės“. Vilnietės turi 21 tašką, kaip ir kitas sostinės klubas, visas rungtynes jau sužaidęs „Tauras“. Ketvirtoje vietoje esanti „Garliava“ turi 20 taškų ir pergalės atveju, išstumtų „Eglę“ iš antrosios pozicijos.