Vilniuje vykęs atsakomasis susitikimas baigėsi latvių pergale rezultatu 37:35. Tačiau į pusfinalį pateko „Šviesos“ rankininkai, kurie pirmose rungtynėse Duobelėje laimėjo didesniu, penkių įvarčiu skirtumu 32:27.

Atsakomosiose rungtynėse rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė 9 įvarčius pelnęs Tadas Rasakevičius. Po 6 įvarčius įmetė Valdas Drabavičius ir Eimantas Sinkevičius.

„Rungtynes pradėjome labai gerai ir pirmame kėlinyje įgijome 4-5 įvarčių persvarą. Pirmosios 15 minučių buvo labai svarbios, nes norėjome neleisti varžovams įsibėgėti ir įgyti persvaros tiek žaidybinės, tiek ir psichologinės. Antrame kėlinyje svečiai persvėrė rezultatą, bet rungtynes kontroliavome iki pabaigos ir varžovus laikėme saugiu atstumu. Duobelės komanda mums labai neparanki, bet šįkart puikiai sužaistos pirmos rungtynės lėmė pergalę mums.

Aišku, gaila, kad ir atsakomosiose rungtynėse nepavyko laimėti, bet svarbiausia – iškovotas kelialapis į finalinį ketvertą“, – sakė praėjusiais metais BHL vicečempione tapusios „Šviesos“ treneris Raimondas Maldžius.

Šeštadienį turėjusios vykti atsakomosios ketvirtfinalio rungtynės tarp Kauno „Granito“ ir Klaipėdos „Dragūno“ buvo nukeltos dėl koronaviruso atvejų kauniečių gretose. Rungtynės vyks kitą savaitgalį. Pirmame susitikime BHL čempiono titulą ginantis „Dragūnas“ susikrovė 7 įvarčių pranašumą 31:24.

Balandžio 23-24 d. Viljandyje vyksiančiame finaliniame ketverte Lietuvos komandos susitiks su Estijos „Viljandi“ ir „Serviti“ klubais, kurie reguliariajame sezone užėmė pirmąsias dvi vietas ir iškart pateko į pusfinalį.

„Šviesa“ pusfinalyje žais su antrą vietą reguliariajame sezone užėmusiu „Serviti“. Reguliariojo sezono nugalėtojas „Viljandi“ pusfinalyje laukia „Dragūno“ ir „Granito“ poros laimėtojo.