Po penkių setų trilerio – „Sūduvos“ antausis favoritams

Vyrų pirmenybių finalo pirmasis mačas tapo tikra tinklinio puošmena. Daugiau nei 2 valandas trukęs pirmasis mačas tarp čempiono titulą ginančio Gargždų „Amber-Arlangos“ klubo ir Marijampolės „Sūduvos“ ekipos baigėsi dramatiška marijampoliečių pergale 3-2 (25:17, 18:25, 20:25, 25:18, 21:19).

„Sūduva“ jau pirmajame sete įrodė, kad į Druskininkus atvyko kautis tik dėl aukso. Gana užtikrintai laimėjusi pirmąjį setą, Marijampolės komanda savotiškai pažadino varžovus. Antrajame ir trečiajame setuose jau „Amber-Arlanga“ laikė rungtynių gijas savo rankose.

Vis tik Patriko Stankevičiaus vedami sūduviškiai ketvirtajame sete atsitiesė ir išlygino rezultatą. Rungtynių laimėtojai sprendėsi dramatiškame penktajame sete. Iki paskutinės akimirkos nebuvo aišku, kas laimės. Vis tik daugiau galimybių pergalingai užbaigti rungtynes turėjo „Sūduva“, kuri galiausiai viena iš tų galimybių ir pasinaudojo.

Nugalėtojams 26 taškus pelnė Linas Petravičius, 17 – P. Stankevičius, 10 – Jonas Rakickas, 8 – Armandas Bielskus.

„Amber-Arlangos“ gretose 24 taškus surinko Artūras Vincėlovičius, po 11 – Dumantas Katinas bei Viktoras Ščekaliukas, 9 – Arnas Rumševičius.

„Jei atvirai, nesitikėjome tokios pabaigos. Kad bus kova, tai tikėjomės, tačiau nedrįsome pagalvoti, jog viskas pakryps į mūsų pusę. Pasirodo, kad viskas įmanoma. Džiaugiamės, kad taip gerai baigėsi. Žinoma, Patrikas buvo didelė jėga, bet ne vien jisai pasiekė pergalė. Daug ką lėmė komandinis darbas, gerai sukovojo Jonas Rakickas, Linas Petravičius. Galiu visais pasidžiaugti, – po rungtynių kalbėjo „Sūduvos“ treneris Romas Sujeta. – Dabar galvosime kas nutiko, bet rytoj bet kokiu atveju viskas prasidės iš naujo. Neturime dar ką švęsti, todėl stengsimės darbą iki galo padaryti rytoj.“

„Mes nesulaikėme jų puolėjo Patriko Stankevičiaus. Ieškojome jam priešnuodžių, bet neradome. Bet kokiu atveju, tai buvo lygios rungtynės. Čia daug ką lemia noras. Varžovai šįkart labiau norėjo laimėti. Jeigu nori laimėti, privalai to labai norėti. To savo komandoje pasigedau. Žinoma, rytoj bus dar didesnis spaudimas, bet tikiuosi, kad pavyks laimėti tik pergalės reikia nusipelnyti“, – sakė Gargždų klubo treneris latvis Austris Štals.

TOP SPORT Lietuvos moterų tinklinio čempionato finalo pirmosiose rungtynėse nugalėtojos titulą ginanti Kauno „Kauno-VDU“ komanda 3-0 (25:19, 25:22, 25:20) nugalėjo Jonavos „Aušrinės-KKSC“ ekipą.

Baltijos lygos čempionės ir lemiamoje Lietuvos čempionato sezono stadijoje demonstruoja solidžią formą. Visuose setuose „Kaunas-VDU“ po truputį susikraudavo keletos taškų pranašumą ir laikė iniciatyvą savo rankose. Tik antrajame sete jonaviškės buvo išsiveržusios į priekį, tačiau seto pabaigoje joms nepavyko įveikti varžovių gynybos ir setas vėl buvo pralaimėtas.

Kauno ekipai 14 taškų pelnė Viltė Bogdanovič, po 12 – Ida Marija Savukynaitė ir Ugnė Lokytė. Jonavos komandoje 13 taškų surinko Jekaterina Kovalskaja, po 9 – Danielė Kvedaraitė bei Greta Mikoliūnaitė.

„Lengvos pergalės nesitikėjome, darėme savo darbą, išpildėme visus trenerės nurodymus. Gerai pažįstame varžoves, bet kova nebuvo lengva, nes Jonava irgi mus buvo išanalizavusi, kabinosi iš paskutiniųjų. Labai džiaugiamės šia pergale. Apginti titulą visada yra sunkiau negu jį iškovoti. Jauduliuko vis dar yra, bet darysime sekmadienį savo darbą ir tikėsimės geriausio“, – sakė „Kauno-VDU“ žaidėja I. M. Savukynaitė.

„Pritrūko sėkmės ir galbūt noro iš visos komandos. Stigo geresnio puolimo. Dėl to atitinkamai suprastėjo gynyba ir visa kita. Tikimės, kad rytoj bus sėkmingesnė diena ir pirmą kartą šį sezoną nugalėsime kaunietes“, – sakė „Aušrinės-KKSC“ kapitonė Inga Lisauskienė.

42 J. Bogdanovičiaus taškai lėmė dramatišką pergalę mažajame finale

Dramatiškai prasidėjo vyrų čempionato mažasis finalas. Pirmajame susitikime Kauno „RIO-Startas“ po penkių setų trilerio 3-2 (21:25, 25:23, 21:25, 25:18, 19:17) palaužė Šiaulių „Elgos-Master Idea-SC Dubysos“ komandą.

Šiauliečiai lemiamą, penktąjį, setą pradėjo pirmaudami 6:1, tačiau kauniečiai greitai atstatė pusiausvyrą. Dramatiškoje mačo pabaigoje šiauliečių smūgis lėmė į užribį ir „RIO-Startas“ šventė pergalę.

Kauno ekipoje tiesiog įspūdingai žaidė Jaroslavas Bogdanovičius. Jo sąskaitoje – net 42 taškai. 19 taškų pridėjo Audrius Kasparavičius, 10 – Mykolas Suchanekas.

Šiaulių komandoje 24 taškus surinko Erikas Makaras, 21 – Tomas Rogal, 16 – Martynas Kolodavičius.

„Su Šiauliais esame to pačio lygio komandos. Rungtynės parodė, kad nei mes, nei jie nesugebame išlaikyti žaidimo ritmą. Geros atkarpos būna ir pas mus, ir pas Šiaulius. Manau, kad jėgų sekmadieniui užteks. Dabar eisime pailsėti ir tikiuosi, kad antrąsias rungtynes žaisime turėdami psichologinę persvarą“, – sakė kauniečių lyderis J. Bogdanovičius.

Šiaulių ekipa šiose rungtynėse prarado traumą patyrusį vieną lyderių Mantą Grinevičių. Šiaulių klubą treniruojantis Modestas Strockis apgailestavo, kad trumpas atsarginių suolelis neleidžia atlikti lygiaverčių keitimų, tačiau sekmadienį žada kautis iš paskutiniųjų jėgų ir siekti auksinio seto bei pergalės jame.

Pirmosiose TOP SPORT Lietuvos moterų tinklinio čempionato rungtynėse dėk trečiosios vietos Vilniaus universitetas (VU) 3-0 (25:19, 25:22, 25:18) nugalėjo Gargždų „Amber-Volley“ tinklininkes.

Nors reguliariajame sezone aukščiau rikiavosi pirmą sykį tarp keturių stipriausių šalies komandų patekusi Gargždų ekipa, šiame susitikime solidžiau atrodė VU komanda. Nors visuose setuose „Amber-Volley“ turėjo sėkmingų atkarpų, stabilesnį žaidimą demonstravusios VU tinklininkės iškovojo užtikrintą pergalę.

Nugalėtojoms 13 taškų pelnė Benita Umantaitė, po 12 – Jovita Bukantytė bei Neringa Kačinaitė. Gargždų komandoje rezultatyviausiai žaidė Lilija Firinovič (15 tšk.) bei Augustė Petrauskaitė (13 tšk.).

„Labai tvarkingai statėme užtvaras, kas mums ne itin sekėsi ankstesnėse tarpusavio rungtynėse. Taip pat du pralaimėjimai reguliariajame sezone buvo savotiškas vidinis spyris, kad šią seriją nutrauktume svarbiausiu sezono momentu. Taip pat pergalę lėmė didelis noras, nes keletą metų nežaidėme finaluose. Rytoj sieksime į aikštę žengti visiškai šviežiomis galvomis, nes nenorime viską palikti auksiniam setui“, – sakė VU žaidėja Indrė Pretkelytė.

Visos atsakomosios rungtynės vyks sekmadienį.