A. Šociko turnyre bus išdalinta 13 medalių komplektų – vienuolikoje vyrų ir dvejose moterų svorio kategorijose.

„Dukart Europos čempionas Algirdas Šocikas buvo vienas garsiausių Lietuvos boksininkų ir mūsų sporto istorijoje yra palikęs labai ryškų pėdsaką. Todėl mums labai svarbu išlaikyti turnyro tęstinumą, nors pastaruoju metu susiduriam su sunkumais tiek dėl pandemijos, tiek dėl prasidėjusio karo. Ir šiais metais į Kauną dėl įvairių priežasčių neatvyko visos šalys, kurios registravosi turnyrui. Nepaisant sunkumų, turnyre susirinko devynių šalių rinktinės ir kovoja stiprios komandos“, – sako Kauno bokso federacijos prezidentas Rimantas Rutkauskas.

Pirmą turnyro dieną į ringą kopė keturi Lietuvos boksininkai.

Svorio kategorijoje iki 92 kg susitiko du lietuviai. Tomas Olberkis vieningu teisėjų sprendimu taškais 5:0 įveikė Povilą Ščesnulevičių. Kitoje šios svorio kategorijos kovoje Lietuvos čempionas Simonas Urbonavičius taškais 0:5 pralaimėjo Europos jaunimo U22 čempionato prizininkui lenkui Mateušui Bereznickiui.

Svorio kategorijoje iki 63,5 kg Lietuvos vicečempionas Einoras Sinkevičius 0:5 pralaimėjo škotui Lukui Bibby.

Penktadienį nuo 16.00 val. „Žalgirio“ krepšinio mokykloje vyks vienuolika pusfinalio kovų. Jose kovos aštuoni Lietuvos boksininkai. Aštuonis kartus A. Šociko turnyro čempionu tapęs Edgaras Skurdelis svorio kategorijoje iki 60 kg susitiks su lenku Jaroslawu Iwanowu. Supersunkiasvorių virš 92 kg kategorijoje Algirdas Baniulis kovos su čeku Martinu Pincu, o Jonas Jazevičius su lenku Oskaru Safaryanu.

„Turnyre dalyvauja pajėgios Lenkijos, Škotijos, Armėnijos rinktinės. Ir kitos rinktinės turi po vieną kitą turnyro favoritą savo komandose. Lietuvos rinktinės gretose favoritas yra Edgaras Skurdelis, kuris sieks jau devinto titulo. Prie favoritų priskiriami ir supersunkiasvoriai Algirdas Baniulis ir Jonas Jazevičius. Būtent šie boksininkai yra pagrindiniai mūsų lyderiai turnyre ir jie ruošiasi Europos čempionatui. Po Šociko turnyro dar vyksime į tarpvalstybinį susitikimą Lenkijoje ir tada spręsime, kurie boksininkai dalyvaus Europos čempionate. Planuojame, kad Lietuvos rinktinei Europos pirmenybėse atstovaus keturi ar penki boksininkai“, – sako Lietuvos rinktinės treneris Vidas Bružas.

A. Šociko turnyro čempionai paaiškės šeštadienį. Finalus nuo 18 val. rodys DELFI TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją