Žuvusiojo kolegos pasakojo, kad A. Džunkiskį rusų okupantai sušaudė bokso salėje, kur jis treniravo vaikus.

„Rusų orkai Irpene sušaudė garsų vaikų bokso trenerį A. Džunkiskį. Kolegų žodžiais, Oleksijus žuvo bokso salėje jam „bendraujant“ su rusų kariais. Trenerį sušaudė vietoje. Amžiną atilsį Jums, Treneri. Tegul bus Jums lengva žemelė“, – teigiama Ukrainos bokso federacijos pranešime.

A. Džunkiskis keturis kartus tapo prizininku pasaulio kariškių čempionatuose, priklausė Ukrainos bokso rinktinei. Pabaigęs karjerą jis tapo vaikų treneriu ir išugdė nemažai žinomų boksininkų.

Tarp jų – Europos mokinių čempionas 2016 metais Olegas Laguta ir Europos mokinių vicečempionas 2015 metais Vladislavas Marčukas.

Ukrainos portalas „Unian“ taip pat praneša apie buvusio šalies vandensvydžio rinkinės kapitono Jevgenijaus Obedinskio žūtį Mariupolyje. Apie tai pranešė jo tėvas ir treneris Aleksandras Obedinskis.

Jevgenijus Obedinskis / FOTO: Ukrainos vandensvydžio federacija

„Kovo 17-ą dieną Mariupolyje žuvo mano sūnus. Šviesus ir geras žmogus, trijų vaikų tėvas. Jis buvo jautrus sūnus, brolis, tėvas, draugas, puikus sportininkas, sporto meistras, daugkartinis Ukrainos čempionas ir nacionalinės komandos kapitonas. Jis mylėjo gyvenimą, niekada nepasiduodavo, nesiskundė gyvenimu, kad ir kaip jam buvo sunku. Jis visuomet turėjo vieną atsakymą: nesijaudink, tėti, aš susitvarkysiu“, – rašė A. Obedinskis.

Iki karo pradžios Jevgenijus gydėsi, jam buvo diagnozuotas galvos smegenų vėžys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją