Pajėgiausi Lietuvos triatletai sausio-kovo mėnesius praleido treniruočių stovyklose užsienyje, tad šios varžybos – pirmasis 2022-ųjų metų sezono sportininkų testas, skelbia Lietuvos triatlono federacija.

Druskininkų sporto centro baseine ir stadione per 100 dalyvių įveikė plaukimo bei bėgimo rungtis.

Elito grupės atstovai varžėsi 1000 m plaukimo ir 5000 m bėgimo akvatlono distancijoje. Lietuvos akvatlono čempionu antrus metus paeiliui tapo Igor Kozlovskij. Sportininko bendras distancijos laikas buvo 28 minutės ir 3 sekundės.

Antroje vietoje liko po plaukimo pirmavęs Povilas Strazdas, o trečiąją vietą iškovojo Žilvinas Grigaitis.

Lietuvos akvatlono čempionės titulą apgynė daugkartinė Lietuvos triatlono varžybų nugalėtoja Inga Paplauskė, kuri įveikė distanciją per 33 minutes ir 3 sekundes.

Antrąją vietą laimėjo Ieva Želvytė, pademonstravusi puikų plaukimo laiką. Trečioji vieta atiteko Latvijos nacionalinės triatlono rinktinės sportininkei Kristianai Maskavai.

Vaikų distancijoje mažieji sportininkai plaukė 100 metrų ir bėgo 500 metrų. Čia greičiausiu berniukų tarpe tapo Gabrielius Malūnavičius, įveikęs distanciją per 3 minutes ir 13 sekundžių.

Antroji vieta atiteko Dominykui Kazlauskui, atsilikusiam nuo lyderio vos 5 sekundėmis, o trečiąją vietą iškovojo Rojus Zaborskis. Stipriausia mergaitė tapo Liepa Tamutytė, neaplenkusi tik vieno vaikino ir įveikusi distanciją per 3 minutes ir 18 sekundžių. Antroji vieta atiteko Viltei Norvilaitei, o trečioji – Ugnei Varaškevičiūtei.

Vyresnieji vaikai turėjo įveikti pirmąją distanciją, kuri buvo sudaryta iš 200 metrų plaukimo ir 1 kilometro bėgimo. Stipriausiai tarp vaikinų pasirodė Justinas Babkin, kuris plaukimą ir bėgimą įveikė per 5 minutes 58 sekundes.

Antrąją vietą iškovojo Paulius Balčiūnas, o trečiąją – Augustinas Usevičius. Lietuvos akvatlono čempionė šioje distancijoje tapo Mėta Skirpstė, kuri net puse minutės atsiplėšė nuo konkurenčių ir distanciją įveikė per 6 minutes ir 5 sekundes. Antra greičiausia mergina tapo Saulė Kiaušas, o trečia – Saulė Rimkevičiūtė.

Antrojoje distancijoje jauniai plaukė 400 metrų, bėgo 3 kilometrus. Perspektyviausioje jaunųjų Lietuvos triatletų grupėje auštus rezultatus rodė Oskaras Grigonis, kurio bendras distancijos laikas buvo 14 minučių ir 33 sekundės.

Antroje vietoje liko Zigmas Reisas, o trečioje – Robertas Gegužis. Greičiausia mergina įveikusi distanciją per 16 minučių ir 11 sekundžių tapo Ugnė Paurytė. Antrąją vietą iškovojo Kamilė Murnevaitė, o trečiąją – Vilgustė Gustaitytė.

Perspektyviausi Lietuvos triatletai Druskininkuose kovojo ne tik dėl stipriausio titulo, bet ir dėl galimybės varžytis Europos triatlono čempionatuose.

Europos triatlono taurės etapas įvyks Panevėžyje gegužės 22 dieną, o Europos sprinto triatlono čempionatas – gegužės 28 dieną Olštyne, Lenkijoje.

Kurie sportininkai papuls į Europos čempionatus aišku taps balandžio 9 dieną B. Abramaičio baseino triatlone.

Lietuvos triatlono federacijos organizuojamus renginius šiemet pamėgo ir nacionalinė Latvijos triatlono rinktinė. Anksčiau šiais metais vykusiame Kauno žiemos akvatlone aukštą sportinį meistriškumą demonstravo vienas pajėgiausių Europos triatletų, 2021 m. pasaulio jaunimo triatlono čempionate užėmęs 15 vietą Artūrs Liepa. O Druskininkuose šį savaitgalį varžėsi perspektyvi Latvijos triatlono rinktinės narė Kristiana Maskava.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją