„Karas Ukrainoje yra tragedija, sunaikinusi gyvenimus, šeimas ir namus. Daugelis mūsų ISL kolegų tebėra įstrigę Kijeve, panašu, konfliktas tęsis ir artimiausiu metu.

Atsižvelgiant į force majeure situaciją, negalime plaukikams ir sirgaliams įsipareigoti organizuojant 2022 metų komercines varžybas. Priėmėme sunkų sprendimą atidėti sezoną kitiems metams“, – skelbiama lygos pranešime.

Praėjusiame sezone lygos čempionu tapo „Energy Standard“ klubui atstovavęs Simonas Bilis, ISL varžybose jėgas išbandė ir Kotryna Teterevkova.

Primename, ISL 2019-ais metais įkūrė Ukrainos ir Rusijos milijardierius Konstantinas Grigorišinas.

Iš pradžių plaukimui neabejingas oligarchas įsteigė įvairių šalių žvaigždes suvienijusi klubą „Energy Standard“, vėliau išvystė ir naujo formato plaukimo klubų varžybų idėją.

Šių komercinių varžybų įkūrėjas ir pagrindinis rėmėjas K. Grigorišinas, kurio kompanijos vardu pakrikštytas pajėgiausias praėjusio sezono klubas, yra tampriai susijęs tiek su Rusija, tiek su Ukraina. Zaporožėje gimęs 56-erių oligarchas verslą kūrė abiejose šalyse ir yra jų abiejų pilietis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją