Penktame raunde super lengvo svorio dvikovoje argentinietis Nicolas Pablo Demario dėl neaiškių priežasčių suleido savo dantis į puertorikiečio Josue Vargaso petį.

Tai pastebėjęs ringo teisėjas tuoj išskyrė boksininkus, bet nepriėmė sprendimo diskvalifikuoti 28-erių argentinietį, tuo sulaukdamas didelio sirgalių ir ekspertų nepasitenkinimo. Agresoriui buvo atimtas taškas.

Kandžiotis bokso ringe yra griežtai draudžiama taisyklių. Panašiose situacijose boksininkai anksčiau sulaukdavo griežtų bausmių ir būdavo iš karto diskvalifikuojami net netęsiant kovos.

Garsiausias toks įvykis nutiko 1997 metų birželio 28-ą dieną, kuomet sunkaus svorio bokso dvikovoje M. Tysonas atkando gabalėlį Evanderio Holyfieldo ausies.

Šeštadienio dvikovoje Las Vegase N. P. Demario iki neleistino veiksmo buvo dukart pasiuntęs varžovą į nokdauną ir turėjo iniciatyvą, tačiau vis tiek rizikavo kąsdamas puertorikiečiui į petį.

Galiausiai po 8 raundų kovos J. Vargas vieningu teisėjų sprendimu buvo paskelbtas nugalėtoju.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją