Porų šokių ant ledo varžybose į pirmąjį dešimtuką prasibrovė Lietuvos atstovai Saulius Ambrulevičius ir Allison Reed.

Už laisvąją programą 106,15 balo, o iš viso – 180,21 balo surinkę čiužėjai užėmė rekordinę sau dešimtą vietą. Iki šiol aukščiausia jų pozicija planetos pirmenybėse buvo 15-a.

Pasaulio čempionais jau penktą kartą karjeroje tapo Gabriella Papadakis ir Guillaume Cizeronas iš Prancūzijos su 229,82 balo.

Sidabro medalius laimėjo JAV šokėjai Madison Hubbell ir Zachary Donohue (222,39 balo), o bronza atiteko kitam amerikiečių duetui – Madison Chock ir Evanui Batesui (216,83 balo.).

Teisę pademonstruoti laisvąją programą turėjo 20 daugiausiai balų ritminiame šokyje surinkusių porų iš 31.

27-erių metų A. Reed ir 29-erių metų S. Ambrulevičius kartu šoka nuo 2017 metų.

Pora nedalyvavo vasarį vykusiose Pekino olimpinėse žaidynėse, nes amerikietei A. Reed nebuvo suteikta Lietuvos pilietybė.

Ypatingo dėmesio penktadienį sulaukusi ukrainiečių pora Aleksandra Nazarova ir Maksimas Nikitinas šeštadienį atsisakė stoti ant ledo.

Primename, kad pasaulio čempionatas vyko be Rusijos ir Baltarusijos čiuožėjų bei teisėjų, kurie buvo suspenduoti prasidėjus karui Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją