Jau ketvirtfinalyje susikirto tituluočiausių Lietuvos rankinio klubų keliai. Net 17 kartų Lietuvos čempionu tapęs „Granitas“ kausis su 9 kartus stipriausia šalies komanda tapusiu „Dragūnu“. Reguliariajame sezone kauniečiai užėmė 4 vietą, o uostamiesčio ekipa finišavo 5 pozicijoje. Pirmas ketvirtfinalio susitikimas vyks šeštadienį Klaipėdoje.

Šį sezoną „Dragūnas“ ir „Granitas“ tarpusavyje susitiko tris kartus. Baltijos lygoje „Granitas“ namuose laimėjo 34:25, o „Dragūnas“ savo aikštelėje atsirevanšavo 30:27. Dar viena akistata vyko LRF taurės turnyro finale Klaipėdoje, kur „Dragūnas“ įveikė „Granitą“ 32:25.

„Nors tarpusavio rungtynėse šį sezoną mes laimėjome dukart, bet nepamirškim, kad pirmose rungtynėse „Granitui“ pralaimėjome vos ne dviženkliu skirtumu. Tikėkimės, kad mūsų žaidimas pagerėjo, bet favoritą nuspėti šioje dvikovoje labai sunku. „Granitas“ yra kovingiausia komanda lygoje ir aikštėje jie atiduoda visas jėgas 100 procentų. Pagarba jiems už tai. Nedidelį pranašumą varžovai turi ir dėl to, kad lemiamas atsakomąsias rungtynes žais namuose. Bet tai tikrai nėra lemiamas faktorius. Jeigu gerai sužaisime Klaipėdoje, į Kauną vyksime jau mes būdami favoritais“, – sako „Dragūno“ treneris Gintaras Cibulskis.

„Reguliariajame sezone pasidalijome po pergalę ir abu kartus laimėjo namuose žaidusi komanda. Namų sienos padeda abiems komandoms. Abi komandos vieni kitus puikiai pažįstame, žinome ko laukti iš varžovų. Laimėtoją gali lemti smulkmenos ir tai, kas geriau išpildys trenerių reikalavimus aikštėje. Kad ketvirtfinalyje susitiks dvi Lietuvos komandos yra gerai vien dėl to, kad viena Lietuvos atstovė tikrai pateks į finalinį ketvertą“, – teigia „Granito“ treneris Vaidotas Grosas.

Kitame ketvirtfinalyje 3 vietą reguliariajame sezone užėmę „Šviesos“ rankininkai susitiks su 6 pozicijoje likusia ir paskutinį kelialapį į ketvirtfinalį nugvelbusia Duobelės „Tenax“ komanda. Pirmas ketvirtfinalio susitikimas vyks sekmadienį Latvijoje.

Šį sezoną „Šviesai“ nėra pavykę įveikti Duobelės ekipos. Vilniuje susitikimas baigėsi lygiosiomis 28:28, o svečiuose vilniečiai pralaimėjo 28:35.

„Mums teko pats sunkiausias varžovas iš visų ketvirtfinalio dalyvių. Tai stipri komanda, kurioje žaidžia pusė Latvijos rinktinės rankininkų. Reguliariajame sezone jie liko tik šešti dėl traumų ir koronaviruso atvejų jų komandoje. Duobelės komanda mums yra neparankus varžovas jau ne vieną sezoną. Mums reiks išnaudoti stipriąsias puses – greitą žaidimą. Reikia, kad patikimai sužaistų vartininkas ir galėtume surengti kuo daugiau greitų atakų ir rinkti pigius įvarčius. Nes poziciniame žaidime jau varžovas turi privalumų“, – sako „Šviesos“ treneris Raimondas Maldžius.

Atsakomosios BHL ketvirtfinalių rungtynės, po kurių paaiškės visi finalinio ketverto dalyviai, vyks balandžio 2 dieną Vilniuje ir Kaune. Tiesioginius kelialapius į balandžio 23-24 d. Viljandyje vyksiantį finalinį ketvertą iškovojo reguliariajame sezone pirmąsias dvi vietas užėmusios Estijos „Viljandi“ ir „Serviti“ komandos.