Ukrainos užsienio reikalų ministerija, o taip pat Rados narė Anna Purtova socialiniuose tinkluose pranešė, kad 11-metė gimnastė tragiškai žuvo po bombardavimo Mariupolyje savo šeimos namo griuvėsiuose.

„kaip Ukrainos gimnastikos jaunimo čempionė ji galėjo turėti svaiginančią karjerą, tačiau per sekundės dalį ji tiesiog iškeliavo Anapus“, – rašo A. Purtova po K. Diačenkos nuotrauka iš 2021 metų gruodžio mėnesio varžybų. Ten mergaitė stovi šalia savo trenerės Anastasijos Meščanenkovos su medaliu ant kaklo.


Kaip teigiama pranešime, artilerijos sviedinys pataikė tiesiai į namą, kuriame ir gyveno gimnastės šeima.

Italijos naujienų agentūros ANSA duomenimis, atakos metu žuvo ir K. Diačenkos tėvas, o jos mama ir sunkiai sužeistas brolis buvo išgelbėti.

Užuojautą dėl netekties pareiškė buvusi bulgarų gimnastikos elito atstovė Iliana Raeva, įvairių šalių gimnastikos federacijos, Ukrainos gimnastikos daugiakovės teisėja Lidia Vynogradna.

„Katja turėjo daug svajonių ir esu tikra, kad jos laukė labai gražus gyvenimas. Tačiau ji daugiau niekada nepasirodys varžybose, – rašo L. Vynogradna. – Jos trenerė išgyveno ir negaliu net įsivaizduoti, kai ji dabar jaučiasi.“


Nuo Rusijos invazijos pradžios vasario 24 dieną Ukrainoje jau žuvo 128 vaikai, remdamasis ukrainiečių generaline prokuratūra, praneša portalas „Ukrinform“.

Pasak prokuratūros, sužeisti dar 172 vaikai. Daugiausiai aukų užfiksuota Kyjivo, Charkivo, Donecko, Černihivo, Mykolajivo, Žytomyro, Sumų ir Chersono srityse.

Per bombardavimus ir apšaudymus taip pat jau apgadintos 556 švietimo įstaigos, iš jų 73 – visiškai sunaikintos. Šie duomenys nėra galutiniai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės