Paralelinio slalomo atrankos varžybose dalyvavo Gabija Šinkūnaitė, Oskaras Karlavičius ir Nikolajus Navitskas. Pirmoji prie starto linijos stojo 18-metė olimpietė G. Šinkūnaitė. Po pirmojo nusileidimo lietuvė buvo 45-a, antrajame keletą kartų suklydusi bendroje įskaitoje sportininkė užėmė 56 vietą (42,96 sek., atsiliko 7,33 sek.).

Vaikinų varžybose 55 vietą užėmė O. Karlavičius (39,91 sek., atsiliko 4,41 sek.). Po pirmojo nusileidimo jis buvo 62-as, o antrajame aplenkė dešimt varžovų daugiau. Dėl Achilo sausgyslės operacijos sportininkas ilgam buvo iškritęs iš rikiuotės.

„Nuotaika dvejopa. Iš vienos pusės džiaugiuosi, kad pavyko pasiekti finišą ir sudalyvauti tokio lygio varžybose. Kita vertus, pykstu ant savęs, kad dvi dienas iš eilės dariau stambias klaidas (antradienį slalomo varžybose dėl techninės klaidos buvo diskvalifikuotas, – red.), dėl ko nepavyko pasiekti užsibrėžto tikslo – patekti į 50-tuką.

Pats festivalis buvo smagus, kalnų slidininkų bendruomenė labai smagi. Tiesa, norėjosi šiek tiek daugiau pabendrauti su kitų sporto šakų sportininkais, tačiau gyvename atskirai, todėl nelabai pavyko“, – sakė atletas.

N. Navitskas pirmojo nusileidimo metu suklydo, krito ir distancijos nebaigė. Iš viso net 12 sportininkų nefinišavo.

„Trasa buvo labai sunki. Vienu metu skirtingose trasose važiavo du sportininkai, vėliau keitėsi trasomis. Gabija greitesnę trasą įveikė be klaidų, o sunkesnėje kelis kartus suklydo, dėl ko nukrito žemyn. Vaikinų varžybų dalyviai buvo labai stiprūs. Trisdešimt geriausiųjų buvo visai kito lygio, Oskarui į 50-tuką buvo realu pakliūti. Nikolajui techninė klaida antrą kartą pakišo koją.

Jie tikrai labai stengėsi ir padarė viską, ką galėjo. Nėra lengva konkuruoti su sportininkais, visus metus praleidžiančiais kalnuose. Nepamirškime, kad čia olimpinis festivalis, čia suvažiuoja geriausieji. Tikiuosi, kad mūsų jaunimui tai bus gera patirtis“, – sakė kalnų slidininkų trenerė Anžela Aleksandravičienė.

Dailiojo čiuožimo varžybas pradėjo 16-metė Jogailė Aglinskytė. Pirmoji trumpąją programą parodžiusi lietuvė surinko 49,19 taško ir tarp 31 dalyvės užėmė aštuntąją vietą. Pirmąja vietą užėmusi suomė Olivia Lisko surinko 57,94 taško.

„Esu labai laiminga, kad pavyko atlikti visus elementus. Žinoma, galėjau ir geriau, bet esu patenkinta. Pats festivalis gerai organizuotas, labai smagu pabūti tokioje atmosferoje. Tai ne tik varžybos, bet ir šventė“, – sakė sportininkė.

Ji vis dar jaučia praėjusiais metais patirtos sunkios traumos pasekmes, liepą J. Aglinskytei lūžo koja.

„Jogailė dar negali pilnai valdyti kairės kojos, ne visus judesiu gali pilnai atlikti, todėl kartais turi prisitaikyti ir rasti būdą, kaip teisingai tai padaryti.

Šios dienos pasirodymas tikrai neblogas, nekrito, pračiuožė kaip planavome. Pirmai čiuožti tikrai sunkiau – teisėjai atidžiau žiūri, kontroliuoja, psichologiškai sunkiau startuoti pirmai“, – sakė sportininkės treneris Dmitrijus Kozlovas.

Ketvirtadienį J. Aglinskytės laukia laisvoji programa. Medalininkės paaiškės susumavus abejų pasirodymų rezultatus.

„Peržiūrėsime rezultatų išklotinę, įvertinsime elementų atlikimo kokybę ir jei matysime, kad kažkur padarėme klaidų – rytinėje treniruotėje bandysime ištaisyti“, – kalbėjo treneris.

Ketvirtadienį „slope style“ atrankos varžybose taip pat startuos snieglentininkai, 10 ir 12,5 km individualiose lenktynėse dalyvaus biatlonininkai, o sprinto distancijoje laisvuoju stiliumi varžysis slidininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją