Penktąją žaidimo minutę „Energija“ pirmą kartą rungtynėse pažeidė taisykles, o savo daugumos metu „7bet-Hockey Punks“ įgijo pranašumą. Itin tiksliu metimu iš toli daugumą realizavo Edvinas Boroška (05:48, rez. perd. Jaunius Jasinevičius).

Arčiausiai antrojo įvarčio pirmajame kėlinyje vėl buvo „pankai“, bet šį kartą, taip pat daugumoje, Dino Mukovozas pataikė į vartų konstrukciją.

Savo persvarą vilniečiai padvigubino antrajame kėlinyje, kai grubią oponento klaidą išnaudojo Ilja Četvertakas (24:52, rez. perd. Denisas Kuzminovas). Tuo tarpu „Energija“ antroje kėlinio dalyje turėjo puikią progą sušvelninti pranašumą, bet per beveik dvi minutes žaidimo penki prieš tris jie taip ir nesurado galimybių įvarčiui.

Sėkmingai gynyboje žaidę „7bet-Hockey Punks“ ledo ritulininkai trečiajame kėlinyje dar labiau sustiprino savo pranašumą. Metimu atbula ranka Tadas Kumeliauskas (42:20, rez. perd. Laisvydas Kudrevičius, Aivaras Bendžius) pelnė trečiąjį, o puikų komandos draugo perdavimą uždaręs Laisvydas Kudrevičius (56:26, rez. perd. Sergejus Markovskis, T. Kumeliauskas) ir ketvirtąjį sostinės klubo įvartį.

Galiausiai „pankai“ pasiuntė į oponentų vartus ir dar vieną įvartį, šį kartą į tuščius vartus, pasižymėjus Aivarui Bendžiui (59:24, rez. perd. Ilja Busilko).

„Tai buvo geriausios mūsų sužaistos rungtynės serijoje: nuo pirmos iki paskutinės minutės. Matėsi, jog visi atsidavė šiose rungtynėse, tiek žaidėjai, tiek ir vartininkas, puikiai žaidė visi ledo ritulininkai.

Gerai žaidėme tiek puolime, tiek ir gynyboje, kūrėme daug progų, taip pat itin sėkmingai gynėmės turėdami kiekybinį deficitą. Matėsi, jog komanda labai norėjo pergalės, ją ir iškovojome“, – po pergalės rungtynes komentavo „7bet-Hockey Punks“ treneris Mindaugas Kieras.

„Mes savo „naglumą“ palikome namie – jis mums netilpo į autobusą. Šį kartą sužaidėme labai paprastai. Oponentų persvarą statistinėse kategorijose lemia meistriškumas ir patirtis. Šiais dalykais mes jiems nusileidžiame, bet bandome kautis iš paskutiniųjų“, – po susitikimo kalbėjo „Energijos“ treneris Arūnas Aleinikovas.

Ketvirtadienį TOPsport Lietuvos ledo ritulio čempionato finalo serija sugrįš į Elektrėnus, kur 20:00 bus sužaistos ketvirtosios finalo rungtynės.

Rungtynių įrašas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją