Europos čempionato atrankos turnyro burtai bus traukiami kovo 31 d. Berlyne. 32 komandos bus suskirstytos į aštuonias grupes po keturias ekipas ir kovos dėl likusių 20 vietų Europos čempionate. Į finalinį etapą pateks dvi geriausios grupių komandos ir keturios geriausios trečią vietą užėmusios ekipos. Geriausios keturios trečią vietą užėmusios rinktinės bus nustatytos atsižvelgiant tik į rungtynes su dviem aukščiausias vietas grupėje užėmusiomis komandomis.

Prieš burtų traukimą Europos rankinio federacija (EHF) į lemiamą 3 atrankos etapą patekusias rinktines pagal reitingą suskirstė į keturis burtų krepšelius.

Lietuvos rinktinė atsidūrė trečiame burtų krepšelyje kartu su Bosnija ir Hercegovina, Latvija, Izraeliu, Slovakija, Turkija, Rumunija ir Graikija. Su šiomis komandomis atrankos turnyre lietuviams tikrai neteks susitikti.

Į pirmą burtų krepšelį pateko Norvegija, Prancūzija, Kroatija, Slovėnija, Vengrija, Portugalija, Islandija ir Austrija. Antrame krepšelyje bus Čekija, Lenkija, Nyderlandai, Juodkalnija, Šiaurės Makedonija, Serbija, Šveicarija ir Ukraina. Ketvirtas krepšelis – Kosovas, Belgija, Estija, Farerų salos, Suomija, Italija, Sakartvelas ir Liuksemburgas.

Iš tarptautinių varžybų pašalintas Rusijos ir Baltarusijos rinktines atrankos turnyro grupių varžybose pakeis atkrintamųjų varžybų etape pralaimėjusios Sakartvelo ir Liuksemburgo komandos.

Atrankos turnyre bus rengiami trys, vadinamieji rinktinių langai, per kuriuos rinktinės sužais po dvejas rungtynes. Pirmos dvejos atrankos rungtynės vyks šių metų spalio 12-16 dienomis, antrasis langas numatytas 2023 m. kovo 8-12 d., trečiasis – balandžio 26-30 d.

2024 m. sausio 10-28 d. Vokietijoje vyksiančiame Europos čempionate iš viso rungtyniaus 24 rinktinės. Keturios ekipos jau turi garantuotas vietas finaliniame etape. Tai šeimininkė Vokietija, čempionės titulą ginanti Švedija ir 2022 m. Europos čempionato prizininkės Ispanijos bei Danijos rinktinės.

Šių metų Europos čempionate po 24-erių metų pertraukos dalyvavę Lietuvos rankininkai galutinėje rikiuotėje užėmė 21-ą vietą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją