Dvikova dėl pasaulio čempiono titulo su 28-ių metų George'u Kamososu turėjo vykti birželio 5-ą dieną Melburne, Australijoje, tačiau dukart olimpinis čempionas V. Lomačenka priėmė sprendimą likti su savo šeima Ukrainoje ir kovoti su Rusijos agresoriais.

V. Lomačenka yra Ukrainos teritorinio gynybos bataliono karys. Pagal Ukrainos karo įstatymus, vyrai nuo 18 iki 60 metų privalo atlikti savo pareigą ir likti savo šalyje ginti ją nuo Rusijos invazijos. Vis dėlto elito sportininkams yra padaryta išimtis.

„Manau, kad kova, kurioje jis dabar dalyvauja, yra daug didesnė nei bet kuris bokso mačas, – ESPN sakė G. Kambososo vadybininkas Lou DiBella. – Buvome sudarę sutartį dar prieš Rusijos invaziją į Ukrainą, suteikėme jam šansą. Vis dėlto šioje situacijoje V. Lomačenka nusipelno didžiausios pagarbos.“

Birželio 5-ą dieną „Marvel“ stadione V. Lomačenką pakeis 23-ių metų Devinas Haney. Jam buvo pasiūlytos beveik tokios pačios sąlygos kaip ukrainiečiui.

G. Kambososas kol kas nepatyrė nė vieno pralaimėjimo, australo sąskaitoje 20 pergalių, iš kurių 10- nokautu.

Be dviejų olimpinių aukso medalių V. Lomačenka laimėjo tris pasaulio čempiono titulus trijose skirtingose svorio kategorijose. 170 cm ūgio boksininkas yra vienas sėkmingiausių mėgėjų sporte – laimėjo 396 pergales ir tik kartą patyrė nesėkmę.

2013 metais jis pasuko į profesionalų boksą, kur iš 18 kovų laimėjo 16, o dukart patyrė nesėkmę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės